Afbeelding
Kleine tuin

Manieren om je tuin groter te laten lijken

19 maart 2020 om 17:16 Partnercontent

Een grote tuin is een luxe die helaas niet voor iedereen is weggelegd. Heeft jouw woning een relatief kleine tuin? Dan hoef je je geen zorgen te maken, want er zijn verschillende manieren waarop je zelfs de kleinste tuin net wat ruimer aan laat voelen. Hier vind je een aantal simpele tips.

Creëer hoogteverschillen
Zorg ervoor dat de verschillende delen van je tuin allemaal een andere hoogte hebben. Laat je terras bijvoorbeeld op een kleine verhoging aanleggen en maak een trapje met behulp van je tuinbestrating. Je bloembedden en gazon liggen weer een stukje lager, waardoor je tuin er ruimtelijker uitziet. Het is niet nodig om flink de hoogte in te gaan. Soms is een opstapje van één of twee treden al voldoende om voor een iets ruimere uitstraling te zorgen. Vind je het lastig om te bepalen welke delen je moet verhogen? Kies er dan voor om een tuinontwerp te laten maken door een ervaren tuinarchitect.

Kies de focus van je tuin
Grote bloembedden, een eigen moestuin, veel zitjes en ook nog eens een gazon? Het is zeker mogelijk om dit allemaal in een kleine tuin te realiseren, maar het zorgt wel voor een klein en rommelig eindresultaat. Je tuin zal meteen groter lijken wanneer je slechts één of twee elementen uitkiest die de focus van je tuin zijn. Ben je gehecht aan een groot gazon? Maak dit dan de ster van je tuin en maak aan de zijkant wat ruimte voor een zitje.

Benut je schutting
Een schutting is noodzakelijk in iedere tuin, maar wordt vaak vergeten. Dat is zonde, want zo benut je niet alle ruimte die beschikbaar is. Een schutting is namelijk de ideale plek om een verticale tuin aan te leggen. Decoreer hem met klimplanten of hang een aantal plantenpotten op. Zo heb je niet alleen groen op de grond, maar ook in de hoogte.

Ga voor enkele grote planten
In een kleine tuin ben je misschien geneigd om alleen maar kleine planten te gebruiken. Dat zorgt er juist voor dat je tuin nog kleiner oogt. Je creëert de illusie van een grote tuin door voor planten met grote bladeren te kiezen. Op deze manier heb je nog altijd een volle groene tuin, zonder je borders te druk te maken. Een enkele grote boom is ook een goede keuze.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie