Afbeelding
Vincent Bijlo

Carnaval

19 februari 2020 om 00:05 Column

Dennis was niet meer dan een lauwe ademtocht van mediterrane lucht die als een lieve lome zucht langs Fit For Friet en Bierceps streek. De Zuipschuit waggelde licht door de wind, het aangeprezen Wodkadieet, 4 dagen kwijt, reed zonder te slingeren voorbij. Don't worry, be hippie! Carnaval in Kikkerloo.

Ik zat uurs na de optocht van afgelopen zondag nog wat na met een paar uit diverse kruiwagens geflikkerde Leutkikkers en een enkele Rijnpinter.

,,Jongens, goed nieuws", riep een Rijnpinter! ,,De politiek heeft het door. Er wordt naar de burger geluisterd, eindelijk! Ze willen het verbod op het Happy Hour afschaffen. Weet je wie dat voorgesteld heeft? Fred Schenk! Wat wil je met zo'n naam. Jaaa, Fred, Schenk!"

De glazen werden geheven. ,,En Bunniks Belang, dat zijn die afgesplitsten van P21, die zijn voor. Die hadden zich P22 moeten noemen, Pils 22. En nou we toch met participatie bezig zijn, ik heb een wereldidee. Er moeten woningen gebouwd worden en er moeten meer bomen komen, om dampen van auto's en koeien- en mensenscheten op te vangen. Nou, combineer dat, bouw boomhutten." Het burgerinitiatief werd met gejuich begroet. Daarna werd er een gezang aangeheven.

,,Hup hup hup hup hup Zakee, kom op Rob kom op en ga mee, naar de hie haa hie haa Hoenderik, lekker sociaal huren langs de Kromme Rijn, man aan man, wat ben ik in mijn schik."

,,Ik begrijp niet," zei de Leutkikker, ,,dat ze zich zo druk maken over die Hoenderik. Het is maar een heel klein stukkie snippergroen, waarop ze gaan bouwen. Terwijl ze hele hectares groen gaan opofferen aan zonnevelden. Nee, dat ziet er gezellig uit zeg. En dan moet je ook nog maar afwachten of de zon gaat schijnen, als die krengen er straks liggen. Trouwens, jammer dat we geen Starbucks op het Jaagpad krijgen. Was toch leuk geweest voor al die wandelaars van elders, een bakkie tijdens het flaneren. Hee, en heb je dat gehoord, over bomen gesproken, P21, althans, wat ervan over is, die willen dat de gemeente de mensen gratis bomen gaat geven, om in de tuin te planten. Dat is vestzak-kontzak natuurlijk, want wie gaat die bomen dan straks weer omhakken omdat de buren klagen over pluisies in huis die ze de hele tijd moeten opzuigen en een plakkerige auto die ze 3 keer per week door de wasstraat moet halen?"

,,P21", zei de Rijnpinter."

,,Nee debiel, de gemeente", zei de Leutkikker. ,,In Ojik hebben ze het wiel niet uitgevonden zo te horen."

,,Ha, in Bunnik wel zeker", riep de Rijnpinter. ,,Daar willen ze een molen behouden waar al sinds 100 jaar geen wieken meer aan zitten, want ander slaat de naam Molenweg nergens meer op, zeggen ze. Gelul. Ligt er soms een station aan de Stationsweg?"

Zo, die zat. We betaalden en gingen al guerilla gardenend weer eens op huis aan.

[Vincent Bijlo

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie