Dit elektriciteitskastje aan de Ganzebloem in Odijk werd gesloopt door vuurwerk. Een totaaloverzicht over de schades is er nog niet, maar het lijkt mee te vallen, aldus Ruud van Bennekom.
Dit elektriciteitskastje aan de Ganzebloem in Odijk werd gesloopt door vuurwerk. Een totaaloverzicht over de schades is er nog niet, maar het lijkt mee te vallen, aldus Ruud van Bennekom. Agnes Corbeij

Weer rustige jaarwisseling

Overig

BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN De jaarwisseling in de gemeente Bunnik is relatief rustig verlopen. Zowel burgemeester Ruud van Bennekom als wijkagent Ruud de Bruin kijken tevreden terug. Van Bennekom: ,,De inwoners hebben zich heel goed gedragen. Dat had ik ook verwacht, want het gaat al jaren goed en in de dorpen zorgt men voor elkaar.”

In de aanloop naar de jaarwisseling had de politie her en der wel illegaal vuurwerk in beslag genomen. Ruud de Bruin: ,,De grootste vangst werd bij het tankstation langs de A12 gedaan, al was dat niet voor de lokale markt bestemd.” Ook waren er wel degelijk meldingen van overlast van vuurwerk. Ruud de Bruin: ,,Die kwamen van de bekende plekken. Het Kwartier in Werkhoven, de Kersentuin in Bunnik en in Odijk van verschillende plekken. Op oudejaarsavond is ook nog een achtergelaten tas illegaal vuurwerk in beslag genomen in Odijk. De politie was herkenbaar en onherkenbaar aanwezig. Maar grote incidenten hebben zich niet voorgedaan.” 

Een overzicht over de schades wordt deze week gemaakt door de gemeente, maar het lijkt mee te vallen, aldus Ruud van Bennekom.  

advertentie