Jeroen Broekman blijft als ondernemer altijd aan de gang
Jeroen Broekman blijft als ondernemer altijd aan de gang Agnes Corbeij

Ondernemers met veerkracht

Zakelijk

BUNNIK/WERKHOVEN Buitengoed de Boomgaard, Broekies Verhuur en VCompany Groep zijn genomineerd voor de BHIK Ondernemersprijs 2021. Het thema van dit jaar is Veerkracht. De Bunnikse ondernemers hebben deze drie bedrijven voorgedragen en zullen op 15 december, als de coronaregels het toelaten, bepalen wie van de drie de meeste veerkracht getoond heeft.    

BROEKIES VERHUU] Jeroen Broekman zag zijn omzet door corona met 80 procent dalen. Jeroen en zijn collega’s bedachten alternatieven, zoals het inrichten van een feestelijke drive-thru, een schoolreisje in school en op dit moment het inrichten van doorstroomevenementen zoals de Sinterklaasintocht.  

Wat er komende winter kan, moet nog blijken. Broekman: ,,Ik zit nog steeds iedere persconferentie aan de buis gekluisterd, omdat het grote invloed heeft op wat er wel en niet kan. Ik heb nu dagen waarop ik veel boekingen krijg en de dag erna kan ik weer net zoveel afmeldingen hebben.” Dan is de veerkracht hard nodig.    

VCOMPANY GROEP Hetzelfde geldt voor Wilbert Vernooij van VCompany Groep uit Werkhoven. Ook hij verhuurt springkussens en ook de grotere stormbanen en vlonders voor festivals zoals Zwarte Cross. ,,Vanaf het begin hebben we bekeken wat we wel kunnen. We hebben ons bijvoorbeeld gericht op transport voor webshops en onze mensen zijn ingezet voor het ophangen van spatschermen in supermarkten.”


Wilbert Vernooij is met zijn bedrijf VCompany Groep een van de drie genomineerden van de BHIK Ondernemersprijs - VCompany Groep

Om zijn mensen aan het werk te houden, zette Wilbert extra in op het uitzendbureau dat hij ook heeft. ,,Voorheen was dat gewoon voor intern gebruik, sinds corona ook extern.”

BOOMGAARD De derde genomineerde is Buitengoed de Boomgaard in Bunnik. Michel en Edy Jansen kregen in het voorjaar van 2020 te maken met een lege camping en lange tijd geen evenementen zoals bruiloften. Dat was een flinke strop, maar er bleven genoeg mogelijkheden over. Michel: ,,We hebben het voordeel dat we op het buitenleven gericht zijn, wat wel kan in coronatijd. We hebben extra geïnvesteerd in het buitenspelen, waar steeds meer mensen op afkomen.”

Afgelopen zomer kreeg de onderneming nog een flinke klap, toen het restaurant in vlammen op ging. ,,Ook van die domper maken we een kans, om iets mooiers en moderners terug te bouwen.” Toch voelt ook Michel de spanning van de komende tijd. ,,We hopen maar dat mensen toch een kerstboom bij ons komen halen, ondanks alle maatregelen.”


Edy Jansen op Buitengoed de Boomgaard in Bunnik - Agnes Corbeij

Edy Jansen op Buitengoed de Boomgaard in Bunnik
Wilbert Vernooij is met zijn bedrijf VCompany Groep een van de drie genomineerden van de BHIK Ondernemersprijs
advertentie