Sinterklaas loste het probleem op door de burgemeester te bellen
Sinterklaas loste het probleem op door de burgemeester te bellen Agnes Corbeij

De Sint komt zaterdag naar Bunnik, een week later naar Werkhoven

9 november 2021 om 10:01 Activiteiten

BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN In Bunnik organiseren de ondernemers de intocht. Sjoerd Dirk van der Leest van ‘t Wapen van Bunnik: ,,Het wordt een doorstroomevenement op 13 november, vanaf 14.00 uur. Er is geen ontvangst bij de brug, zoals gebruikelijk. De Sint komt wel gewoon over Het Slot, door de Dorpsstraat en de Van Hardenbroeklaan.” 

Zodra veel mensen zich op één locatie verzamelen, moeten coronatoegangsbewijzen gecontroleerd worden. Zolang de rondtocht in beweging is, is dat niet nodig. De ondernemers maken er een feestje van. ,,Er is een Pietenkapel en de pieten delen strooigoed uit in voorverpakte zakjes. Ook zijn er glutenvrije pepernoten.”

Komt hij wel of komt hij niet, die vraag stellen steeds meer ouders en kinderen, ook in de gemeente Bunnik. In Odijk is de knoop doorgehakt, daar komt Sinterklaas dit jaar helaas niet aan. In Bunnik en Werkhoven is een doorstroomevenement georganiseerd. 


Aankomst Sint in Bunnik voorgaande jaren - Ria Edelbroek

Het organiserend comité in Odijk hakte eerder deze maand de knoop door. De organisatie meldt: ,,Wij zijn alles afwegende tot de conclusie gekomen dat wij dit jaar geen intocht van Sinterklaas zullen organiseren in Odijk. Wij zien binnen de mogelijkheden onvoldoende ruimte om er echt iets leuks van te maken voor de doelgroep. Wij sparen onze krachten op voor volgend jaar en hopen er dan weer een leuke en feestelijke gebeurtenis van te kunnen maken.” In Odijk komt de Sint wel op alle scholen langs, net als vorig jaar.  

Aankomst Sint voorgaande jaren
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie