Afbeelding
Vroeg

Harold Wennink van Vroeg in Bunnik: ‘Het is iedere keer weer een tik’

Corona

BUNNIK De horeca in onze gemeente hebben inmiddels meerdere draaiboeken klaarliggen. Bij Vroeg in Bunnik hebben ze het draaiboek ‘maaltijdbox met kerst’ en ‘afhaal van oliebollen’ weer in de praktijk gebracht. Jasper Dorresteijn van ‘t Wapen van Werkhoven heeft het draaiboek ‘sluiting’ opgepakt, maar heeft alsnog vertrouwen in de toekomst.

door Agnes Corbeij

Voor de hele horecasector is de huidige lockdown een zware dobber. Harold Wennink, bedrijfsleider van Vroeg: ,,Het is iedere keer weer een tik. Toch is deze wel zachter inmiddels, omdat we beter zijn voorbereid. Met kerst ben je als restaurant vanaf september bezig met menu en inkoop. We hebben dit jaar tot het ingaan van de lockdown rekening gehouden met vier verschillende scenario’s. Gewoon open, open tot 18.00 uur, open tot 20.00 uur en helemaal dicht.”

DEZELFDE PRODUCTEN Helaas moest het laatste draaiboek opgepakt worden. Door ervoor te zorgen dat voor de verschillende draaiboeken deels dezelfde producten nodig zijn, probeerde Wennink overal op voorbereid te zijn. ,,Grotendeels is dat gelukt. Het is nu de uitdaging zoveel mogelijk kerstboxen te verkopen, zodat we zo goed mogelijk uitkomen. Al zal het nooit zo rendabel zijn als gewoon een open restaurant natuurlijk.”

Naast de afhaal van lunch en diner kunnen bij Vroeg ook zelfgebakken oliebollen afgehaald worden. ,,Ook dat draaiboek lag klaar, zo hebben we het vorig jaar ook gedaan.” Vorig jaar liep de verkoop ook via verenigingen, zodat ook zij een graantje mee konden pikken. ,,De lockdown werd dit jaar zo laat aangekondigd, dat we maar met een beperkt aantal verenigingen samenwerken dit jaar, zoals Bunnik ‘73, SV Odijk, De Gemzen en Volleybalvereniging Kromme Rijn.”

GESLOTEN Jasper Dorresteijn nam drie jaar geleden ‘t Wapen van Werkhoven over en was in die tijd ongeveer een jaar normaal geopend, door alle lockdown periodes. Ook nu is hij gesloten. ,,We hadden goede hoop op een grote familie die een lunch wilde komen nuttigen met zijn allen, maar helaas kon ook dat niet doorgaan. We hadden minder dan een week om iets in de bezorging te gaan regelen. Wij hebben besloten dat niet te doen, we hadden nog geen grote inkopen voor kerst gedaan.”

Jasper houdt zich bezig met kleine klusjes, zowel bij ‘t Wapen als thuis. ,,We hebben besloten kerst bij onze familie door te brengen. Dat is heel gezellig, al zit ik liever in de stress die hoort bij een horecabedrijf in de kerstperiode. Na de feestdagen komen we weer bij elkaar om een planning te maken voor 2022.”

ECHT PIJNLIJK Voor Harold Wennink en zijn personeel is de lockdown tot nu toe te overzien. ,,We hebben nu veel werk. Door de maaltijdboxen en de oliebollen. Dat is anders na de jaarwisseling. Dan willen we best een paar dagen vrij, maar half januari hopen we wel weer iets meer te kunnen. Anders wordt het wel weer echt pijnlijk. Dan moeten we weer een nieuw draaiboek gaan schrijven.”     

Ook Jasper hoopt half januari weer aan de slag te kunnen. Ondanks alles heeft Jasper nog vertrouwen in de toekomst van zijn restaurant. ,,Natuurlijk heb ik ook mindere momenten. Maar de steun uit het dorp is groot. Als we na deze drie jaar nog steeds bestaansrecht hebben, zegt dat wel wat, dat geeft vertrouwen.”    

Afbeelding
advertentie