Thies van den Berg
Thies van den Berg De Liberalen
column

Raadspraat: Successen moet je vieren!

7 april 2021 om 10:57 Opinie Raadspraat

Terwijl ik bezig ben met deze column staat in de achtergrond de livestream aan van de Tweede Kamer. Ik probeer met een oor mee te luisteren naar wat er allemaal voorbijkomt. Los van wat er wordt besproken, vind ik het een mooi debat om te volgen. In Bunnik gaat het er soms ook pittig aan toe, zeker bij thema’s die erg leven bij bewoners. Niemand wil immers een windmolen in zijn of haar achtertuin, of een grote nieuwe Vinex wijk waardoor het Bunnikse karakter verloren kan gaan. En soms wordt ook bij ons integriteit ter discussie gesteld en zijn raadsleden fel naar elkaar. Maar ik geloof dat we allemaal in de raad zitten omdat we het beste voor hebben met onze omgeving en dat een stevige discussie daar soms bij hoort.

In mijn dagelijkse werk als teamleider is het een van mijn favoriete dingen om te doen, het stil staan bij successen. Dat lijkt vaak makkelijker dan het is. Een succes is snel vergeten, terwijl juist hetgeen wat niet goed gaat domineert. Daarom leek het mij goed om eens stil te staan bij de successen waar de raad en inwoners van Bunnik allemaal van kunnen profiteren.

Het belangrijkste succes is misschien wel de versnelde digitalisering van de gemeente Bunnik. Ik durf wel te stellen dat de lokale democratie toegankelijker is geworden dan ooit tevoren. Vanuit je luie stoel kan iedereen inloggen op de livestream van een raadvergadering of openhuis. Documenten met informatie over zaken die spelen in Bunnik zijn ruimschoots te vinden online en inmiddels is het zelfs mogelijk om digitaal in te spreken tijdens een vergadering.

Voor raadleden is het gemakkelijker geworden om op één avond aan verschillende overleggen in de regio deel te nemen omdat er geen reistijd meer is. Doordat velen van ons ook overdag vanuit huis werken is het ook makkelijker geworden om eens een rondje te wandelen met een collega raadslid en wat langer en diepgaander bij bepaalde onderwerpen stil te staan. Door de grote hoeveelheid werk die soms op je afkomt als gemeenteraadslid is het fijn om op dat soort momenten van gedachte te kunnen wisselen en nieuwe inzichten en invalshoeken tot je te nemen.

Maar ook op bepaalde thema’s zijn er de afgelopen periode weer een aantal successen bereikt. Er worden in deze raadperiode concrete stappen gezet voor de ontwikkeling van Odijk West. Er wordt nagedacht over de inrichting van het winkelgebied de Meent in Odijk en aan de hand van interactieve Webinars en werkgroepen worden veel inwoners bereikt die mee kunnen praten. De fietsenverbindingen in Bunnik en omgeving worden naar een hoger niveau getild en op het gebied van duurzaamheid zie je dat de politiek en inwoners steeds meer het gesprek met elkaar beginnen te voeren.

Ik hoop dat de toenemende betrokkenheid van burgers een blijvende ontwikkeling is en dat we samen de lijst met successen groter maken!

Thies van den Berg

De Liberalen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie