Raadslid Inge Suijker overhandigde de bloemen aan ondernemer Marie-Sophie Bax
Raadslid Inge Suijker overhandigde de bloemen aan ondernemer Marie-Sophie Bax Privé

Vrouwen zetten vrouwen in het zonnetje op Internationale Vrouwendag

8 maart 2021 om 16:30 Maatschappelijk

ODIJK In het kader van Nationale Vrouwendag reikten raadsleden van Bunnik vandaag bossen bloemen uit aan voorbeeldvrouwen die vrouwelijk leiderschap tonen of een bijzondere rol vervullen met het thema ‘Samen maken we de samenleving’.

Raadslid Inge Suijker (links) overhandigde de bloemen aan Marie-Sophie Bax uit Odijk, van Bax Projects. Suijker: ,,Als gevolg van de Corona crisis heeft Bax Projects een ommezwaai gemaakt naar volledige online ondersteuning voor events en communicatieadvies. Zo’n ommezwaai in Corona tijd vraagt leiderschap, visie en organisatietalent. Marie-Sophie is lang actief geweest in de ouderraad van de school in Odijk, OBS de Bongerd. Elk jaar helpt Bax Projects daar om de Kerstmusical tot een stralend succes te maken en afgelopen jaar in het bijzonder met een online streaming voor alle ouders. Bij de hockeyclub, HC Kromme Rijn voelt iedereen zich gesteund door Marie-Sophie! Zij beantwoordt altijd elke vraag en heeft altijd een oplossing; denkt zelf dat dit de normaalste zaak van de wereld is, dat is niet zo, het is buitengewoon en fantastisch! Zij verdient een bos bloemen; samen maken we de samenleving, dankjewel Marie-Sophie!”

Astrid van der Stijl, raadslid voor Bunniks Belang, overhandigde de bloemen aan Greetje Groeneveld, bestuurslid van de Huiskamer van Odijk. Zij wilde daarmee ook haar waardering uitspreken voor alle vrouwelijke vrijwilligers die staan voor Samen voor de Samenleving, zoals de Chauffeur van Odijk, de Eettafel en andere diensten van de Huiskamer van Odijk.


Wethouder Ali Dekker overhandigde bloemen aan alle schooldirecteuren, zoals hier aan Caroline Dupree, directeur van de Barbaraschool in Bunnik. Dekker: ,,Zij geven bij uitstek het goede voorbeeld aan meisjes, dat vrouwen op alle posities kunnen komen.”

Erica van Maanen is 22 jaar huisarts in de praktijk in Odijk en ook bestuurslid van de Stichting OWZ Kromme Rijn, voor versterken van de eerstelijns zorg. Annemarie Huisman, raadslid voor het CDA: ,,Samenwerking met de gemeente is daarbij van groot belang. Daarnaast is Erica werkzaam in het Hospice in Houten in de palliatieve zorg. De praktijk wil tijdig anticiperen op de groei van Odijk. De zorg voor Covid-patiënten heeft grote impact. De praktijk gaat binnenkort vaccineren en hoopt op goede samenwerking met de gemeente voor het faciliteren. Kortom Erica en alle vrouwen van de praktijk verdienen deze nominatie!”


Leny Visser van het CDA (rechts) koos ervoor om Tinja Verkleij te verrassen met een bloemetje. ,,Zo lang ik in Werkhoven woon, kom ik Tinja tegen als vrijwilliger op allerlei plekken en betrokken bij allerlei thema’s. Ze maakte deel uit van Dorpsraad Werkhoven, ze is betrokken bij de Boekenkast Werkhoven, bij de acties van Groen aan de buurt, bij Bunnik Natuurlijk. Ook maakt ze zich hard voor de verkeersveiligheid door mee te denken en suggesties te geven richting het bestuur van Bunnik.

Wypke Zuidweg van P21 overhandigde maandag op Nationale Vrouwendag een bos bloemen aan de huisartsenpraktijk in Werkhoven, allemaal vrouwen. ,,Omdat jullie de samenleving gezond houden. Omdat jullie een zwaar jaar achter de rug hebben door corona. Omdat jullie vaccineren waardoor de Bunnikse samenleving weer normaal wordt. Omdat dokter Cozijnsen voorzitter is van Stichting OWZ Kromme Rijn en jullie je sterk maken voor meer integrale zorg en samenwerking tussen het medische en sociale domein onder het motto ‘Samen sterker’. En dat is goed voor onze inwoners. Dank jullie wel daarvoor.”

Winnie Toersen van de Liberalen gaf bloemen aan Ria van Daalen, Nanda Bax en Monica van der Sluijs. ,,Monica van der Sluijs is een prachtvrouw die heel veel kinderen kennen. Maar inmiddels ook jongeren en volwassenen, en die haar niet zomaar zullen vergeten. Van de Gemzen kleutergym, uit de buurt, of van de overblijf en nog veel meer. Monica geeft kleur aan je dag. Of je nou mens of dier bent. Op haar geheel eigen manier weet zij de veerkracht in mensen te raken, en dat doet zelfvertrouwen groeien en enthousiasme bloeien.”


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie