Afbeelding
Simon Steinberger, Pixabay
Ingezonden

Twee Odijkse kwesties

13 juli 2020 om 07:52 Opinie

Waarom kiezen voor het gevaarlijke eenrichtingsverkeer in centrum Odijk? 

Ja, de Meent is verkeerskundig onveilig en een rommeltje. Waarom niet heel eenvoudig een vijver van 5 bij 5 met goudvissen of een even grote bloembak met een wildtuin in het midden, net voor de Boomgaardweg. Dan kan iedereen komen waar hij of zij wil. Maar niet meer doorrijden. Eenrichtingverkeer maakt het alleen maar onveiliger, want dan blijft het een mogelijke sluiproute voor wie plankgas zonder tegenliggers vanaf het gemeentehuis Odijk NS Bunnik station Zeist nog moet halen.

Maak veilige verbinding met Odijk West

Het omleggen van de N229 is een soap, die al speelt sinds de CDA/P21-coalitie vorige eeuw besloot Odijk West te gaan ontwikkelen. Ontbindende voorwaarde van P21: eerst omleggen dan bouwen. De provincie zou het moeten betalen. 

Wethouder Jan van Geest (CDA) zou het gaan regelen. Vraag 1: Wat is er eigenlijk precies gevraagd aan de provincie en wat was het antwoord? Ik zou graag de schriftelijke correspondentie openbaar zien.

Vraag 2  Als omleggen te duur is (oftewel niemand heeft er geld voor over), waarom dan niet de weg een stukje 5 meter laten zakken, dak erover, vol zonnepanelen. Bijvooreeld bij de Vork of de Rietkamp. Dan kan een veilige verbinding gemaakt worden voor voetgangers en fietsers naar Odijk centrum over dat verzonken stuk weg. 

Jaap Dekker, ex-raadslid P21  (ten tijde van beslissing bouw Odijk West)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie