Nieuw Werchinge aan de Ds H. Pollaan in Werkhoven
Nieuw Werchinge aan de Ds H. Pollaan in Werkhoven Kuun Jenniskens

Nieuw bouwplan: zes huurappartementen in Werkhoven

Nieuwbouw

WERKHOVEN Het gebouw van de hervormde kerk van Werkhoven - Nieuw Wieringe aan de Ds H. Pollaan 1 - gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor zes huurappartementen. Vier daarvan worden sociale huur appartementen, en twee zullen op de markt worden gezet als middenhuur.

door Kuun Jenniskens

De kerk heeft een nieuw gebouw gerealiseerd op de Brink in Werkhoven voor bijeenkomsten en activiteiten, zodoende is Nieuw Werchinge niet meer nodig. Het gebouw is ook behoorlijk gedateerd.

Op 9 februari 2021 dienden de initiatiefnemers E. Hoogendoorn en G. Oskam voor deze appartementen een vooroverlegplan in bij de gemeente. Inmiddels is er ook een Intentieovereenkomst. Het college van B&W besloot op 2 november deze overeenkomst met Hoogendoorn en Oskam aan te gaan. Hierin staan onder andere afspraken over de bestemmingsplanwijziging. Er zit een maatschappelijke bestemming op dit perceel en dat moet worden gewijzigd in een woonbestemming. 

De indieners kunnen, nu de intentieverklaring er is, verder met de planvorming. Op dit moment ligt er nog slechts een ‘schetsplan’ met twee appartementen op de begane grond en vier op de bovenverdieping.

Het vooroverleg plan van februari 2021
advertentie