Annelies Vermeulen is eerste Klimaatburgemeester van Bunnik

30 nov, 08:00 Natuur en milieu
Aline Bouma
Annelies Vermeulen is Klimaatburgemeester van de gemeente Bunnik
Annelies Vermeulen is Klimaatburgemeester van de gemeente Bunnik

BUNNIK Annelies Vermeulen (39) is sinds een maand Klimaatburgemeester van Bunnik. In haar werk als interieurontwerper maakt zij haar klanten altijd bewust van de duurzame keuzes die ze kunnen maken. Annelies wil de inwoners van Bunnik inspireren zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Eind oktober werden in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten benoemd, in het kader van de Klimaatweek, vanuit het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Zij zetten zich in om anderen te inspireren ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. 

MONUMENT Annelies is veel met het klimaat bezig en hoopt met haar duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. Annelies woont aan de Koningslaan in Bunnik, in een gemeentelijk monument. Haar huis en dat van de buren zijn gebouwd in 1924 en 1925 en omdat ze binnen een straal van 600 meter van Fort ..