Afbeelding
Pixabay

Bunniks college kiest voor zon en voorlopig niet voor wind

Natuur en milieu

ODIJK Het college heeft ervoor gekozen om voorlopig alleen zonne-energie in te zetten. Windmolens worden tot nader order geparkeerd, dat is althans het voorstel van het college aan de gemeenteraad.

door Kuun Jenniskens

De gemeente kreeg veel vragen van inwoners over de gezondheidseffecten van windenergie en merkt dat veel mensen bezorgd zijn. Voordat er beslissingen worden genomen over windenergie op grondgebied van de gemeente Bunnik, gaat de gemeente eerst onderzoek doen naar de gezondheidseffecten. 

Het college wil daarnaast ook beter kijken naar de eventuele inpassing van windmolens in het Kromme Rijn landschap. Over specifieke locaties vindt vooraf uitgebreide (lokale) participatie met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden plaats, aldus de gemeente.

De input van Bunnik voor de Regionale Energie Strategie (RES) bestaat uit 53 hectare aan zonnevelden - waaronder twee bij Werkhoven - dat is zo groot als 80 voetbalvelden. Bunnik heeft al een beleidskader Zonnevelden vastgesteld waar aanvragen voor zonnevelden kunnen worden getoetst. Daarnaast wil de gemeente zich sterk gaan maken dat zoveel mogelijk mensen zonnepanelen op hun daken leggen. 

Dit voorstel wordt binnenkort besproken in de gemeenteraad. 

advertentie
advertentie