Inwoner op zoek naar een maatje.
Inwoner op zoek naar een maatje. Picasa

Start Maand van de Ontmoeting in de gemeente Bunnik

29 september 2023 om 13:00 Maatschappelijk

BUNNIK Het is weer Maand van de Ontmoeting in de gemeente Bunnik. Hét moment om aan te geven dat je graag in contact wilt komen met iemand die je nog niet kent. Een buurtgenoot waar je samen iets gezelligs mee kan doen, of een activiteit waar je zelf nog niet aan hebt gedacht.

In de Maand van de Ontmoeting kunnen mensen middels een eenvoudig formulier aangeven dat ze bijvoorbeeld een wandel- of fietsmaatje zoeken, wel eens iemand op de koffie willen krijgen, samen een spelletje doen of vul maar in. Dit maatjesproject is al lange tijd een groot succes omdat bij velen van ons er behoefte is aan meer contact met anderen.

SAMENWERKING

Stichting Krachtig Krommerijn start daarom samen met het Centrum voor Elkaar van de gemeente Bunnik en Bunnik Beweegt weer de Maand van de Ontmoeting.

Al een aantal jaren is gebleken dat veel inwoners het moeilijk vinden om zelf op mensen af te stappen, maar om een formulier in te vullen en aan te geven waar je behoefte aan hebt is veel laagdrempeliger. Een van de initiatiefnemers van dit project neemt dan contact met je op en vervolgens gaan we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

ALLE LEEFTIJDEN

Femke Dotman, maatschappelijk intermediair van Krachtig Krommerijn, vertelt: „In de afgelopen jaren is de Maand van de Ontmoeting een groot succes geweest. Uit zo’n beetje alle leeftijdsklassen - van 35 jaar tot 80+ - hebben mensen gereageerd en vrijwel ieder van hen heeft een leuke ontmoeting gehad. De rest van het jaar bieden we trouwens dezelfde dienst aan, maar in aansluiting op de Nationale Week Tegen Eenzaamheid is het goed onze bemiddeling weer eens extra onder de aandacht te brengen. Heel veel mensen die in de afgelopen jaren het formulier hebben ingevuld hebben tot op de dag van vandaag daar een leuk contact aan overgehouden.”

BUNNIKSAMEN

Ook andere oplossingen dan één-op-één matches komen voorbij. Zo weet nog lang niet iedereen wat er in alle drie de dorpskernen Werkhoven, Odijk en Bunnik, allemaal te doen is. Hiervoor is de website www.BunnikSamen.nl. Dit is een plek waar alle maatschappelijke organisaties hun aanbod aan activiteiten en informatie kunnen plaatsen. Femke weet de weg in het programma van de vele activiteiten voor jong en zeker ook voor senioren en het vrijwilligerswerk in onze gemeente. Zij kan met iemand meedenken. „Vrijwilligerswerk biedt veel mensen levensvreugde; er is voor bijna iedereen wel wat te vinden, niet te zwaar, niet te verplichtend, gezellig in een groep, enzovoort”, zegt Femke.

FORMULIEREN

Hoe werkt de Maand van de Ontmoeting precies? Via het Centrum voor Elkaar wordt een formulier verspreid waarop u aanstreept welk soort gezelschap u zoekt. Dezelfde formulieren zijn te vinden op websites www.BunnikSamen.nl en www.bunnikbeweegt.nl. Femke neemt na aanmelding contact met u op voor een gesprek. Niet spannend, wel vrijblijvend. Een volgende stap is dat zij geschikte koppelingen probeert te maken tussen de mensen die ze heeft gesproken. „Schroom niet, meld je vooral aan”, zegt Femke. Bij veel aanmeldingen kunnen er meer matches gemaakt worden. 

CONTACT Met gerichte vragen kunt u terecht bij info@bunnikbeweegt.nl. Wilt u een afspraak maken? Bellen kan ook, met Femke Dotman op 06-52549905 of mail naar f.dotman@krachtigkrommerijn.nl

VERVOER NODIG NAAR EEN ACTIVITEIT OF AFSPRAAK?
Maak dan gebruik van vrijwilligers uit onze dorpen die graag helpen. Vraag minimaal een aantal dagen van te voren een rit aan. Er wordt een kleine onkostenvergoeding in rekening gebracht.
Inwoners Bunnik ANWB Automaatje Bunnik, eenmalig aanmelden bel 06-12334721 of mail info@automaatjebunnik.nl, rit aanvragen bel 06-82994052, www.automaatjebunnik.nl.
Inwoners Odijk Huiskamer van Odijk, lid worden bel 06-23707137, rit aanvragen bel 06-20345209 of mail chauffeur@huiskamervanodijk.nl, www.huiskamervanodijk.nl.
Inwoners Werkhoven Stichting Vrijwillige Hulpdienst Werkhoven, Mevr. Ria Vernooij - van Rijn bel 0343-551356 b.g.g. bel Mevr. Tina Balk - de Bruin 0343-551876.
Meer informatie staat op www.BunnikSamen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie