Zeilen Zomerschool.
Zeilen Zomerschool. Zomerschool

Zeilen met de Zomerschool

11 juli 2023 om 15:45 Overig

BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN In het kader van de Zomerschool wil vrijwilliger Erik IJpema senioren uit gemeente Bunnik een extra stimulans geven om in de maanden juli en augustus eens een dagje zeilles te nemen.

BEWEGEN,ONTMOETEN, BELEVEN

Veel senioren gaan al wandelen, fietsen, zwemmen of golfen om zo lang mogelijk vitaal te blijven. Zeilen past prima in dat rijtje en je hoeft niet super sportief te zijn om er aan te beginnen zegt IJpema. ,,Vrijwel iedereen die nog enigszins mobiel is, kan ‘t leren.”

Het halen van diploma’s is niet het hoofddoel van de lessen. Veel senioren zijn niet zozeer gericht op de prestatie als wel op de combinatie Bewegen, Ontmoeten en Beleven verteld Erik. ,,Maar er zijn ook senioren die juist ervaring willen opdoen om eens een bootje in Friesland (of Griekenland) te kunnen huren.”

ZEILEN OP MAAT

Het idee is om zoveel mogelijk op maat senioren te leren zeilen onder deskundige begeleiding. Erik zegt: ,,Of je nou serieus op een zeilboot wilt kunnen schipperen of alleen maar een beetje wil kunnen meevaren op een zeilboot met ‘chauffeur’: het kan allemaal.”

Oud is natuurlijk een rekbaar begrip: om ook de ouderen in spe een kans te geven is de ondergrens van de doelgroep gesteld op 40 jaar. Er is geen bovengrens: als je nog in staat bent om in een zeilboot te stappen kan je mee. 

ZEILSCHOOL WINDEMANNEKE

De zeilschool waar IJpema bij zeilt heet Windemanneke. Zie ook www.zeilschoolwindemanneke.nl. Deze zeilschool is ontstaan als een min of meer uit de hand gelopen hobby van dhr Eric Pardon die dit doet naast een fulltime baan. 

IJpema is zelf pensionado en sinds enige tijd (weer) actief als volledig bevoegd zeilinstructeur in Maurik op open zeilboten. Hij doet dit als vrijwilliger omdat hij al een leven lang geniet van zeilen en het leuk vindt om ook andere senioren ermee kennis te laten maken. 

PROGRAMMA

De lessen worden gegeven op alle zaterdagen tussen 15 juli t/m 12 augustus en de woensdagen 19 en 26 juli. Vertrek om circa 9.00 uur en rond 16.00 uur weer thuis. Voor vragen en aanmelden neem contact op met Erik IJpema via 06-20003172, erikypema@hotmail.com. 

Vervoer naar een activiteit nodig?
Soms lukt het niet om zelf vervoer te regelen. Maak dan gebruik van vrijwilligers uit onze dorpen die graag helpen. Vraag minimaal een aantal dagen van te voren een rit aan. Er wordt een kleine onkostenvergoeding in rekening gebracht.
Inwoners Bunnik ANWB Automaatje Bunnik, eenmalig aanmelden bel 06-12334721 of mail info@automaatjebunnik.nl, rit aanvragen bel 06-82994052, www.automaatjebunnik.nl.
Inwoners Odijk Huiskamer van Odijk, lid worden bel 06-23707137, rit aanvragen bel 06-20345209 of mail chauffeur@huiskamervanodijk.nl, www.huiskamervanodijk.nl.
Inwoners Werkhoven Stichting Vrijwillige Hulpdienst Werkhoven, Mevr. Ria Vernooij - van Rijn bel 0343-551356 b.g.g. bel Mevr. Tina Balk - de Bruin 0343-551876.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie