Afbeelding
Google maps

Modulaire flexbouwer Jan Snel neemt plek Brothers in op Kassingterrein Bunnik

22 februari 2022 om 15:15 Maatschappelijk

BUNNIK Discotheek Brothers kondigde op 21 februari aan na 25 jaar te stoppen. Met op 22 april The Closing Party - dan wordt er voor de laatste keer gedanst in de door de broertjes Peek gehuurde Studio A12 op het Kassing terrein langs de snelweg bij Bunnik. Dit wordt het toekomstig domein van modulair bouwer Jan Snel, die al op het terrein is gevestigd met onder andere containerwoningen voor statushouders. Snel heeft ruimte nodig om de werkzaamheden uit te breiden.

door Kuun Jenniskens

Momenteel lopen er bepaalde onderzoeken en de contracten moeten nog worden getekend, maar op zich is deal rond, aldus Lambert Kassing. De banden tussen Kassing en Jan Snel gaan al een generatie mee want onze vaders kenden elkaar al, zegt Lambert Kassing: ,,Snel staat al op ons terrein. Vanwege de druk op modulaire gebouwde woningen neemt de vraag enorm toe en daardoor ook de transportvraag. Bepaalde containers of woningen zijn reeds besteld maar worden dan later uitgeleverd.” Dit is ook aan de orde in Zeist, daar gaat het om containerwoningen voor vluchtelingen. 

Het al 62 jaar bestaande bedrijf Jan Snel uit Montfoort is per januari 2021 het Europese platform geworden voor het Japanse Daiwa House - een miljarden speler op de internationale vastgoedmarkt met 45.000 mensen op de loonlijst. CEO en mede-eigenaar Harry van Zandwijk legt op 21 september 2021 in een interview op vastgoedbeurs Provada uit welke expansie Jan Snel voor ogen heeft. Dat wat begon als containerbouwbedrijf voor op bouwplaatsen, heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels zijn er door Snel grote studentencomplexen in Amsterdam opgeleverd, maar ook grondgebonden woningen. Met architecten wordt hard gewerkt om deze er niet langer als eenheidsworst uit te laten zien. 

Harry van Zandwijk zegt dat het bedrijf de wind in de rug heeft, omdat een circulair en modulair gebouwde woning, die in een fabriek wordt gebouwd, 50 procent minder CO2 in de lucht afgeeft. Over de grote woningbouwopgave zegt Van Zandwijk tegenover Provada: ,,Wij gaan zelf ook vol in de ontwikkeling met grondaankopen en appartementen realiseren.” Met 5000 woningen die de gemeente Bunnik wil gaan bouwen zit Jan Snel in elk geval in de buurt. (Overigens is bij Bunniks Nieuws niet bekend of het bedrijf één van de projectontwikkelaars wordt). 

Het bedrijf Jan Snel heeft vorige week bij de gemeente Bunnik voor het Kassingterrein een bouwaanvraag voor een nieuwe bedrijfshal ingediend, en voor een tijdelijk kantoor.  

Kassing blijft met zijn veemarkt, touringcarverhuur en de Van Hool werkplaats gewoon op het terrein gevestigd en eigenaar van het geheel. 

Modules van Jan Snel achter op het Kassingterrein
Afbeelding
De Raaphof aan de entree van het Kassingterrein
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie