Vele duizenden mensen gingen jarenlang iedere week uit hun dak bij Brothers. Later wonnen de festivals terrein.
Vele duizenden mensen gingen jarenlang iedere week uit hun dak bij Brothers. Later wonnen de festivals terrein. Archief Patrick van den Brink

Medewerkers van het eerste uur: ‘Brothers is gewoon familie’

28 februari 2022 om 09:41 Zakelijk

BUNNIK Discotheek Brothers was niet alleen van de familie Peek. Rondom Brothers bestond en bestaat een grotere familie van trouwe gasten en zeker ook medewerkers, die vaak vele jaren lang betrokken waren. Marco van Soest, Nico Bloemheuvel en Patrick van den Brink zijn medewerkers van het eerste uur. Alle drie omschrijven zij Brothers als hun familie.

door Agnes Corbeij

Marco van Soest, eigenaar van De Bank&Co in Bunnik, werkte zo’n 18 jaar voor de familie Peek, waarvan het grootste deel bij Brothers. ,,Het was een geweldige tijd. Ik ben als 19-jarige jongen begonnen bij De Beesde bij de ouders van Rob en Marco. Vijf jaar later, in 1997, ging die dicht en begonnen Rob en Marco met Brothers. We deden allemaal alles. Zij werkten ook gewoon mee. Bij Brothers heb ik echt hard leren werken.”

EERSTE BIERTJE Ook Patrick van den Brink uit Cothen herinnert zich de Beesde, aan de Camminghalaan. ,,Mijn vader werkte daar, bij de ouders van Rob en Marco. Op de sluitingsavond mocht ik mee als 16-jarige jongen. Ik dronk op die avond mijn eerste biertje.” Een paar maanden later begon Patrick als weekendhulp bij Brothers, naast zijn opleiding op de hotelschool. Patrick werkt nog steeds bij BHG, hij klom op tot manager sales & events. 

Bij Brothers heb ik echt hard leren werken.

In 1999 kwam Nico Bloemheuvel erbij. Hij stond al die jaren aan de deur en is nog steeds hoofd beveiliging bij BHG. ,,Als ik mijn carrière over kon doen, zou ik precies hetzelfde doen. Ondanks de groei die BHG doormaakte, is het nog steeds een gezellig familiebedrijf. Rob en Marco zijn er heer en meester in om de juiste mensen op de juiste plek te zetten.” 

Brothers begon als discotheek met twee zalen. Patrick: ,,In het begin hadden we alleen een vergunning voor zaterdagavond. Na een paar jaar kwam de vrijdag erbij.” Marco: ,,We hadden de Beierse zaal, een bruin café, waar Nederlandse muziek gedraaid werd. Daar zat een groepje uit Werkhoven, een groepje uit Odijk, een groepje uit Cothen.” Daarnaast was er de clubzaal. ,,Daar hebben heel veel DJ’s gestaan, ook heel veel bekenden, zoals DJ Tiësto.”


Het team van Brothers begin van deze eeuw - Archief Nico Bloemheuvel

BROTHERS BUSSEN Brothers werd al snel een club met landelijke bekendheid. Patrick: ,,Vanuit de regio werden mensen met de Brothers bus opgehaald, met hulp van Kassing. Vanuit heel Nederland en daarbuiten kwam men naar Brothers. Op de vrijdagavonden zat het hotel in Bunnik volgeboekt met mensen die naar de Classic avonden kwamen.” Al dat harde werk werd bekroond. Patrick: ,,Dat was een prachtig moment, toen we hoorden dat we waren uitgeroepen tot beste discotheek van Nederland. Dat hebben we uiteraard gevierd.” 

Zodra de tent ging sluiten waren zij zelf de eersten die de bezem pakten om te vegen. Altijd.

Op de vraag wat het geheim was van de familie Peek, heeft Marco wel een antwoord. ,,Ze werkten zelf net zo hard mee. Er werd niet gezeurd over een uurtje meer of minder, een keer overwerken of een dag vrij. Omdat ze zelf zo hard werkten, wilden anderen ook graag hard voor ze werken.” Nico sluit daarbij aan: ,,Lange tijd was iedere feestavond óf Marco óf Rob zelf aanwezig. Zodra de tent ging sluiten waren zij zelf de eersten die de bezem pakten om te vegen. Altijd.”

In 2008 kwam daar verandering in. Nico: ,,Ze kochten er andere locaties bij en konden fysiek niet altijd zelf aanwezig zijn. Toen hebben ze mij gevraagd altijd aanwezig te zijn tijdens openstellingen, omdat ze die continuïteit belangrijk vonden. Dat heb ik gedaan en doe ik nog steeds.”


Een van de bekende Brothers bussen, waarmee gasten uit de hele regio gehaald en weer netjes thuis gebracht werden. - Archief Bunniks Nieuws

VEILIGHEID Nico is al die jaren verantwoordelijk voor de veiligheid, waar Brothers bekend om staat. ,,Ouders wisten dat ze hun kinderen veilig bij Brothers konden afzetten. Met auto’s reden we door de wijken in Bunnik en Zeist om te voorkomen dat er onderweg rottigheid uitgehaald werd.” Ook werden geregeld mensen uit de discotheek gezet. ,,Ik zou nog wel eens een feestje willen geven voor alle mensen die ik eruit gezet heb, dan hebben we ook een zaal vol. We voerden een Zero Tolerance beleid en daarom bleven grote incidenten bijna altijd uit.” 

Het bedrijf van de broertjes Peek groeide, er kwamen locaties bij, De Basket op de Uithof, Down Under in Nieuwegein. De nieuwste aanwinst in Fort Vechten, waar buitenevenementen georganiseerd worden. Patrick: ,,Het uitgaansleven is veranderd. Festivals zijn populairder dan de club. Daar hebben Rob en Marco ook op ingezet, zeker met het Fort.”


Nico met zijn zoon Dylano, die ook in de beveiliging werkt. - Archief Nico Bloemheuvel

Marco begon twaalf jaar geleden met De Bank&Co in Bunnik. Hij was niet verrast toen hij hoorde dat Brothers zou sluiten. ,,De tijden zijn veranderd, het uitgaan is veranderd. Dan heb ik het niet alleen over corona. De losse avonden werden nog prima bezocht, zoals de Vrienden van Brothers. Maar daarnaast werd het lastiger. Het is gewoon het einde van een tijdperk, zoals ze zelf ook zeggen.”

Vlak voordat de artiesten echt beroemd werden, stonden ze in Brothers.

ARTIESTEN Wat het geheim is van BHG weten de heren wel. Nico: ,,Ze hebben een neusje voor zaken. Betrekken iedereen erbij en luisteren naar de werkvloer en behandelen niemand als een nummer. Ook hebben ze oog voor detail.” Patrick vult aan: ,,Ze wisten altijd de juiste artiesten te trekken. Vlak voordat ze echt beroemd werden, stonden ze in Brothers.” 

Marco kijkt heel positief terug op zijn tijd bij Brothers. ,,Ik denk aan de gezelligheid en de sfeer van de medewerkers onderling. Die was fantastisch.” Die sfeer komt nog één keer terug, op de closing night op 22 april. ,,Met oud-medewerkers gaan we die avond draaien. Al 30 collega’s hebben zich gemeld, daar komen er vast nog meer bij.” 

Vorige week werd bekend dat de discotheek sluit. Tot en met 22 april wordt nog een aantal mooie feesten gegeven ter afscheid. Daarna neemt Jan Snel de plek in

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Het team van Brothers voorafgaand aan een avond feest.
Feest in Brothers, zoals velen dat kennen.
Het team beveiliging tijdens een kerstfeest.
Nico met zijn zoon Dylano, die ook in de beveiliging werkt.
Het team van Brothers begin van deze eeuw
Een van de bekende Brothers bussen, waarmee gasten uit de hele regio gehaald en weer netjes thuis gebracht werden.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie