De ondertekening van het convenant.
De ondertekening van het convenant. Lister

Ook komend jaar een vrijwilliger voor cliënten van Lister

Maatschappelijk

UTRECHT Mensen met een psychische kwetsbaarheid hebben veel baat bij een maatje. Om samen gewone dingen te doen: activiteiten die betekenis geven aan het leven, waardoor iemand zich onderdeel voelt en weet van de samenleving. Vrijwilligersorganisatie Handjehelpen en zorgorganisatie Lister werken op dit punt succesvol samen en tekenden onlangs een convenant om hun samenwerking voort te zetten. Hierdoor kunnen in 2022 vijftig extra maatjes worden gekoppeld. 

Handjehelpen en Lister werken al sinds 2018 samen onder de noemer ‘De kracht van samen’. Juist in coronatijd bleek die samenwerking van grote waarde. In 2020 maakten ze 51 succesvolle matches tussen cliënten van Lister - mensen met een psychische kwetsbaarheid – en vrijwilligers van Handjehelpen. Ook in 2022 gaan ze hiermee verder.

IEDEREEN KAN EN MAG MEEDOEN ,,Lister gelooft erin dat iedereen in de samenleving mee kan en mee mag doen. Dat geldt ook voor onze cliënten”, aldus Theo den Hertog, lid van de raad van bestuur van Lister. ,,Een deel van deze cliënten heeft daar ondersteuning bij nodig. En dat hoeft lang niet altijd professionele ondersteuning te zijn. Daarom zijn we blij met de samenwerking met Handjehelpen. Zij brengen verbinding tot stand tussen onze cliënten en vrijwilligers in de wijk. Op deze manier werken we samen aan een inclusieve samenleving in het belang van onze cliënten.”

MAATJE Het effect van een maatje op het leven van iemand die wat extra ondersteuning kan gebruiken is groot. ,,Hulpvragers geven aan dat dankzij een maatje hun leven fijner is, dat ze méér contacten hebben en beter in hun vel zitten. Dát is het Handjehelpen-effect!”, aldus Irene Domburg, directeur Handjehelpen. ,,Omdat we nog meer mensen dit effect gunnen, werken we samen met formele zorgpartners. Door de voortzetting van de samenwerking met Lister in 2022 kunnen we 50 extra koppelingen maken. Ik heb dan ook met veel genoegen het convenant ondertekend.”

advertentie