Afbeelding
Krachtig Krommerijn

Krachtig Krommerijn voor vrijwilligerswerk op maat

28 mei 2021 om 15:00 Maatschappelijk

BUNNIK ,,De inwoners van onze gemeente hebben samen enorm veel kennis en ervaring op alle mogelijke gebieden, maar veel daarvan blijft ongebruikt. Jammer. Terwijl bijvoorbeeld veel gepensioneerden graag een rol van betekenis willen blijven spelen in onze samenleving en er tegelijkertijd altijd vraag is naar mensen die steun of advies kunnen geven, de handen uit de mouwen willen steken of een bestuursfunctie willen vervullen. Dat zegt Hetty de Knijf, voorzitter van Krachtig Krommerijn.

De Knijf: ,,Maar dan moet je wel weten wat de mogelijkheden zijn; bovendien heeft lang niet iedereen zin in een langdurige vrijwilligersfunctie. Daarom brengt Krachtig Krommerijn graag vraag en aanbod bij elkaar voor tijdelijke klussen of zelfs eenmalig. Denk aan hulp bij computer, telefoon- en tabletproblemen of het invullen van formulieren, pedagogisch advies bij opvoedingsproblemen, het geven van een paar bijlessen, vertalen, tips bij fotograferen of schrijven, hulp in de tuin of een klusje in huis en wie weet wat zich nog meer voordoet. Natuurlijk is iedereen welkom, van elke leeftijd, ook jongeren of mensen die naast hun baan tijd hebben om wat voor een ander te doen. Vergeet ook niet dat onbetaald werk al veel mensen aan betaald werk heeft geholpen.”

KOPPELING ,,Laat Femke Dotman van Krachtig Krommerijn weten wat uw expertise of ervaring is en wat u een dorpsgenoot zou kunnen bieden. En meldt u ook als u juist (informele) hulp of advies wilt ontvangen. Femke lukt het meestal wel om een koppeling te maken. Zij doet dit ook veelvuldig in het kader van ‘De maanden van de ontmoeting’, in samenwerking met het Centrum voor Elkaar van de gemeente. Daarbij gaat het om mensen die een maatje zoeken voor bijvoorbeeld samen wandelen, een partij schaken, koffie drinken of een spelletje doen. Ze bezoekt daarvoor alle deelnemers om zo een goede en betrouwbare match te kunnen maken.” Femke Dotman is bereikbaar via 06-52549905 en f.dotman@krachtigkrommerijn.nl.

BUNNIKSAMEN ,,
Denkt u het contact voor hulp of advies zelf te kunnen regelen, dan biedt de site bunniksamen.nl, onderdeel Vraag & Aanbod, een handige mogelijkheid. Daar vindt u ook een link naar de vrijwilligersvacaturebank van Krachtig Krommerijn met functies voor langere tijd bij diverse organisaties. (Rechtstreeks kijken op krachtigkrommerijn.nl kan natuurlijk ook.)
Als u toch op bunniksamen.nl bent, kijk ook eens naar de vele organisaties en inwoners die zich daar presenteren en vooral ook naar de kalender met activiteiten. Zelfs in coronatijd zijn die daar te vinden en er komen betere tijden aan!”

Een greep uit de vrijwilligersvacaturebank:

Leiding, bestuursleden en overige vrijwilligers bij scouting Katimavik, Lid Cliëntenraad Regionale Sociale Dienst, Coördinator Maaltijdmaatje in Odijk, Bestuurslid Stichting Senioren Activiteiten Bunnik, Chauffeurs voor Dagcentrum Utrecht-Oost, medewerker bij de Korenmolen in Werkhoven, Fiets- of wandelvrijwilliger bij Quarijn, medewerker administratie bij de Energie Coöperatie, tuinier bij de BijenAkker en niet te vergeten, een secretaris voor Krachtig Krommerijn en op korte termijn ook een penningmeester.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie