Mats Rekswinkel tussen de collega's van Het Burgje
Mats Rekswinkel tussen de collega's van Het Burgje Stiven Cortes Ospina

Vrijwilliger in beeld: Mats Rekswinkel hielp bij de dagbesteding op Het Burgje in Odijk

16 februari 2021 om 08:00 Maatschappelijk

ODIJK Het jaar 2021 is landelijk uitgeroepen tot Nationaal Jaar van de Vrijwillige Inzet. In onze gemeente zetten wekelijks honderden mensen zich in voor een ander. In deze rubriek, ‘Vrijwilliger in beeld’ vertellen de vrijwilligers wat ze doen en waarom. Twee weken geleden vertelde Imari de Haan over haar werk bij DUO in Bunnik. Vandaag vertelt Mats Rekswinkel (23) over zijn werk bij Het Burgje.

door Agnes Corbeij 

Mats Rekswinkel woont aan de St. Nicolaaslaan in Odijk, is 23 jaar en deed een bachelor bouwkunde in Eindhoven. Daarnaast werkte hij anderhalf jaar parttime bij een akoestisch ontwerpbureau in Woerden, waar zijn interesse in akoestiek aangewakkerd werd. Dit jaar zou hij dan ook naar Denemarken, voor een masteropleiding in akoestiek.

Corona gooide ook bij Mats roet in het eten. ,,Ik zou op 1 februari beginnen en vlakbij Kopenhagen gaan wonen. Omdat ik parttime werkte, zocht ik iets erbij. Eerst betaald werk, later ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk. Omdat ik in februari weg zou gaan, zocht ik iets voor drie of vier maanden.”

HET BURGJE Mats meldde zich aan bij Krachtig Krommerijn. Femke Dotman van Krachtig Krommerijn nam contact op. ,,Zij kwam met het idee om bij Het Burgje aan de slag te gaan. Ik ben dezelfde week nog gaan kijken en begonnen.”

Het Burgje is een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Reinaerde. De groep zat tot een aantal jaar geleden in de monumentale boerderij, die inmiddels midden in de nieuwbouwwijk ligt en verbouwd wordt tot woning en bed and breakfast. Sindsdien zit de groep aan de Provincialeweg richting Werkhoven, maar de naam Het Burgje is gebleven.

KLUSSEN Op de boerderij zijn zo’n acht jongens en meiden en drie vrijwilligers actief met het kloven van haardhout en andere klussen. Mats: ,,Ik kreeg een vrije rol en heb allerlei klussen gedaan. Ik werkte er twee dagen in de week. Het is heel leuk, het was echt een goede match, precies wat ik zocht. Ik heb er ook veel geleerd, zoals een straatje leggen. Ik raad het iedereen aan, het is heerlijk om fysiek bezig te zijn en moe thuis te komen.”

Ook vind Mats het interessant om een keer mee te lopen binnen een organisatie zoals Reinaerde. ,,Dat was voor mij echt nieuw. Het was leuk om te zien hoe zo’n organisatie werkt. Het is ook goed om eens in aanraking te komen met deze jongens. Ik zag ze eerder alleen wel eens bij de bushalte ofzo, maar nu heb ik ze echt leren kennen en gemerkt dat het vooral hele lieve, open jongens zijn.”

Ook al kan Mats niet naar Denemarken, zijn studie is wel begonnen, online. ,,Ik ben daarom even gestopt met het vrijwilligerswerk. Maar ik ga er zeker nog wel een keer langs.”

VRIJWILLIGERS Ben of ken jij een vrijwilliger met een mooi verhaal? Laat het weten via bunniksnieuws@bdu.nl

Ben je zelf op zoek naar vrijwilligerswerk in de gemeente Bunnik? Kijk voor de vrijwilligersvacaturebank op krachtigkrommerijn.nl of kijk op bunniksamen.nl bij Vraag & aanbod.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie