Vrijwilliger bij SeniorWeb
Vrijwilliger bij SeniorWeb SeniorWeb

Steeds meer keuze uit leuk vrijwilligerswerk

31 januari 2021 om 16:00 Cultuur

BUNNIK De vacaturebank voor vrijwilligerswerk van Krachtig Krommerijn heeft steeds meer te bieden. De scouting, de Korenmolen in Werkhoven, Senioren Activiteiten Bunnik, het is zomaar een greep uit de organisaties die de afgelopen tijd vacatures hebben geplaatst. Aanmelden voor persoonlijke bemiddeling kan ook. Maatschappelijk intermediair Femke Dotman zoekt graag passende klussen of functies voor wie zich aanmeldt om ervaring, tijd en kennis in te zetten.

door Hetty de Knijf

Natuurlijk kan in coronatijd niet alle vrijwilligerswerk doorgaan, maar sommige organisaties proberen juist voldoende menskracht aan te trekken voor als straks alles weer mag. En wat te denken van wandelen of schaken met iemand die daar een maatje voor zoekt? Juist in deze eenzame tijd. Beide partijen hebben er op zo’n manier een sociaal contact bij.

PASSEND Femke Dotman van Krachtig Krommerijn: ,,Ik zie vrijwilligerswerk nadrukkelijk niet alleen als middel om werk gedaan te krijgen, maar ook om mensen aan een leuke tijdsbesteding en meer contacten te helpen. Belangrijk is vooral dat je er lol in hebt en er is keus genoeg: handwerk, bestuurswerk, binnen en buiten, creatief of sportief, hersenwerk en handen uit de mouwen. Het is niet alleen een waardevolle bijdrage aan de samenleving, maar ook een manier om na je pensioen toch zinvol mee te blijven doen. Of juist als je jong bent en bijvoorbeeld tussen twee studies in zit. Vandaar dat ik mensen oproep niet alleen op onze vacatures te reageren, maar ook om zich bij mij aan te melden voor passend vrijwilligerswerk. Daar ga ik dan naar op zoek. Soms voor langduriger functies, maar ook voor incidentele klussen of meedoen aan projecten.”

Om er een beeld bij te krijgen, aan wat voor werk kunnen we dan denken? Femke: ,,Dat is heel gevarieerd. Taalmaatje voor nieuwkomers, hulpkok bij de dagopvang, koffie schenken in Bunninchem, helpen in de bibliotheek, ondersteuning bij de houtbewerkingsgroep van Reinaerde, coachen van het voetbalteam, tuinieren op Amelisweerd of bij Samaya in Werkhoven, wilgen knotten, chauffeur van de hulpdienst in Werkhoven, gastvrouw bij de Schans in Odijk, rondleidingen geven, aan de slag bij de kringloopwinkel, bestuurswerk. En zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Kijk voor de vrijwilligersvacaturebank op krachtigkrommerijn.nl of kijk op bunniksamen.nl bij Vraag & aanbod.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie