Beheerders en vrijwilligers Oud-Amelisweerd voelen zich genegeerd en aan de kant gezet door gemeente Utrecht

6 feb, 08:00 Kunst
Agnes Corbeij
Beheerder Arjen Meurs met vrijwilligers Marijke en Bas in landhuis Oud Amelisweerd.
Beheerder Arjen Meurs met vrijwilligers Marijke en Bas in landhuis Oud Amelisweerd.

BUNNIK Het contract van de beheerders van landhuis Oud Amelisweerd in Bunnik loopt per 1 maart af. Een plan voor de toekomst van het landhuis, dat in gebruik was als museum, zou maanden geleden af zijn, maar is er nog altijd niet. De vrijwilligers en de beheerders zorgden de afgelopen jaren voor openstelling, maar voelen zich door de eigenaar van het pand niet gehoord en maken zich ernstig zorgen. 

Landhuis Oud Amelisweerd is eigendom van de gemeente Utrecht en ligt op Bunniks grondgebied. Het gebouw is de laatste jaren in gebruik als museum, maar ging in 2019 failliet. Huis Doorn nam het landhuis nog anderhalf jaar onder haar hoede, maar ook daar kwam een einde aan door de sluiting in verband met corona. In die anderhalf jaar zou de gemeente Utrecht met een plan komen voor de toekomst. Dat plan is er nu, twee jaar later, nog niet. 

ONDERZOEK In mei 2020 zei een woordvoerder van de gemeente Utrecht hierover tegen het Bunniks Nieuws: ,,Op basis van het bouwhistorisch onderzoek wordt een visie opgesteld voor een toekomstbestendige invulling, rekening houdend met de financiële consequenties van de huidig..