Oproep Zomerschoolprogramma
Oproep Zomerschoolprogramma

Doe mee met een eigen activiteit tijdens de Zomerschool

31 maart 2024 om 11:15 Maatschappelijk

Werkhoven, Odijk en Bunnik De werkgroep Zomerschool Werkhoven, Odijk, Bunnik heeft besloten ook dit jaar een mooi programma te gaan maken voor alle inwoners van onze gemeente die niet op vakantie gaan. Bunnik Beweegt en St. Krachtig Krommerijn zijn inmiddels begonnen met het benaderen van alle organisaties die de afgelopen jaren al hebben meegedaan met een activiteit tijdens de zomerschool.

Bij veel van de zomeractiviteiten gaat het om bijeenkomsten die speciaal in het kader van de Zomerschool worden georganiseerd. Verschillende bedrijven openden het afgelopen jaar bijvoorbeeld hun deuren voor een rondleiding, en er waren lezingen en cursussen. Voor kinderen waren er activiteiten op het gebied van sport, spelletjes, knutselen en muziek. 

Onder volwassenen was ‘Effe buurten’ heel populair. Daarbij stelt iemand zijn huiskamer of tuin open om koffie of een borrel te drinken met buurtbewoners. Dotman: ,,Met name ouderen die niet zo mobiel meer zijn, vonden het erg leuk om op eigen gelegenheid bij een onbekende buurtbewoner op bezoek te gaan. Ook het gemeentehuis deed mee aan deze activiteit, met de burgemeester als gastheer.” Mensen konden leren suppen of zeilen, er werd gefietst, gewandeld, gesport en gespeeld.

Hansen-Hilhorst: ,,Het is geweldig hoeveel mensen er activiteiten willen organiseren in de zomer. En vooral zoveel verschillende interesses die gedeeld worden met elkaar.”

Steeds meer burgers bieden zich aan om een leuke activiteit te organiseren tijdens de Zomerschool. Denk hierbij aan een hobby die ze graag met andere mensen willen delen, een fotopresentatie van een reis die ze gemaakt hebben of een lezing over een interessant onderwerp. Denk aan de activiteit ‘effe buurten’: ,,Gezellig een kopje koffie/thee met elkaar drinken of een gezellige middagborrel bij u thuis.” Aanmeldingen lopen altijd via de organisatie van de zomerschool.

Voorgaande jaren zijn er heel veel verschillende activiteiten geweest, dus alle activiteiten zijn welkom. Sportief, sociaal, informatief, cultureel, creatief en nog veel meer.

“Heeft u een leuke activiteit voor het zomerschoolprogramma of wilt u meedoen met ‘effe buurten’, mail of bel met Femke Dotman via f.dotman@krachtigkrommerijn.nl, telefoonnummer 06 – 52549905. U heeft tot uiterlijk half april om activiteiten te sturen. Dus twijfel niet en doe mee met jouw eigen activiteit.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie