Chinese behang kamer 17e eeuw.
Chinese behang kamer 17e eeuw. André Russcher

Landhuis Oud Amelisweerd gaat open

18 augustus 2021 om 11:48 Kunst

BUNNIK Vanaf donderdag 19 augustus is Landhuis Oud Amelisweerd geopend! Het Landhuis is een nieuw podium voor exposities op het gebied van hedendaagse kunst. Erfpachter Stadsherstel Utrecht, eigenaar van onder andere Gasthuis Leeuwenbergh, de Zeven Steegjes en Molenerf De Ster werkt hierin samen met Utrechtse instellingen. 

Van 19 augustus tot en met 12 september kun je de afstudeerwerken van HKU Fashion Design bewonderen. De tentoonstelling Class of 2021 toont een rijkdom aan persoonlijke verhalen waarin de tijdsgeest wordt gevangen. Twintig recent afgestudeerden presenteren hun werk op het snijvlak van mode, fotografie, film en performance in de kamers van het landhuis.

Daarnaast staan de vrijwilligers klaar om u rond te leiden en meer te vertellen over de rijke geschiedenis van het Landhuis en het unieke 18e en 19e eeuws Chinees en Hollands behang.


PANNENKOEK ÉN APPELSTAART?! - KUNSTUITLEEN UTRECHT  Van donderdag 16 september tot en met zondag 10 oktober 2021 is Kunstuitleen Utrecht te gast in Landhuis Oud Amelisweerd. Vanaf dan kun je de tentoonstelling Pannenkoek én Appeltaart?! bezoeken. Een expositie over het beleven van kunst in al zijn veelzijdigheid, met onder andere werken van kunstenaars die een band hebben met het landgoed, zoals Armando, Erwin Olaf en Charles Donker. Al wandelend door de stijlkamers ontdek je kunstwerken met een onderzoekend karakter; met planten, mensen of geïnspireerd door de omgeving van het Landhuis.

TWEE SOLOTENTOONSTELLINGEN PER JAAR Het Centraal Museum Utrecht neemt vanaf het voorjaar 2022 de taak op zich om op de eerste verdieping van Landhuis Oud Amelisweerd met de genereuze steun van de Hartwig Art Foundation twee solotentoonstellingen per jaar te organiseren. Het programma zal zich richten op gerenommeerde, nog levende Nederlandse kunstenaars die hun sporen hebben verdiend in Nederland en daarbuiten. Komend najaar zal Landhuis Oud Amelisweerd in samenwerking met Centraal Museum naar buiten treden met meer details en zullen de namen van de kunstenaars, die in 2022 aan bod komen, bekend worden gemaakt. 

De HKU Fashion Design expositie Class of 2021 is van 19 augustus t/m 12 september 2021 te bewonderen. Entree op basis van vrijwillige bijdrage. Openingstijden: donderdag - zondag van 10 - 17 uur. Vooraf reserveren is niet nodig, een toegangsbewijs haal je bij binnenkomst aan de kassa in het Landhuis. 

Expositie HKU Fashion Design Class of 2021.
Expositie HKU Fashion Design Class of 2021.
Landhuis Oud Amelisweerd, Koningslaan 9.
Directeur Landhuis Oud Amelisweerd: Lotte Walrave.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie