De einduitslag. Voorlopig weliswaar. Maandag wordt hij definitief vastgesteld
De einduitslag. Voorlopig weliswaar. Maandag wordt hij definitief vastgesteld Gemeente Bunnik

P21 winnaar in Bunnik. Met een opkomst van 66,3 procent

17 maart 2022 om 23:22 Gemeenteraadsverkiezingen

ODIJK Het was een spannende avond. Al snel na 21 uur toen de stemlokalen de deuren dicht deden, tuimelden elk kwartier de uitslagen binnen. Met om 23 uur de gegevens van het laatste stembureau. De voorlopige uitslag is als volgt: P21 (2923), CDA (2053) zijn de twee grootste partijen. D66 en VVD - vorige raadsperiode nog samen De Liberalen - zijn bij elkaar in de buurt gebleven; de VVD werd iets groter met 1547 stemmen en D66 kreeg 1494 kiezers mee. P21 werd opnieuw de grootste, weliswaar met zetelverlies.

door Kuun Jenniskens

Kort daarna kwam burgemeester Ruud van Bennekom ook met het aantal zetels die elke partij op basis van de uitgebrachte stemmen heeft gekregen.

P21 is goed voor zes raadszetels, het CDA heeft er opnieuw vijf. D66 en VVD hebben elk drie raadszetels in de wacht gesleept. 

De reactie van de VVD: ,,Ik ben trots. We hadden niks en nu dus drie zetels. Dat is een super resultaat.” Ook D66 was trots: ,,We zijn trots dat we met drie zetels ons werk voort kunnen zetten in de raad.”

Lijsttrekker van het CDA Maarten van Vulpen was ook hartstikke blij: ,,Met deze vijf zetels kunnen we Bunnik, Odijk en Werkhoven goed vertegenwoordigen. Ik hoop op een constructieve samenwerking, en kijk ernaar uit.”

Koen van Gulik van P21 noemde het een interessante herverkaveling van raadszetels. Naar zijn opvatting hebben VVD en D66 hun twee zetels winst van P21 ‘gestolen’. Het werd gekscherend gezegd, want de sfeer was goed. Van Gulik: ,,De sfeer is zeer constructief, wat dat betreft zouden we er morgen al uit kunnen zijn. Kiezers bedankt!”


Vier winnaars in Bunnik
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie