Vincent Bijlo
Vincent Bijlo Rob Huibers
column

Bijlo’s Bunniks: Vakantie

Column

De warmte is geweken, vertrokken naar vakantielanden waar een kofferloos Bunniks gezin zich de haren uit het hoofd trekt. Ze hebben nog maar 3% batterijlading over. Straks zullen ze worden afgesneden van het moederland. Het adaptertje voor het opladen van de telefoon is nog op Schiphol, dat zit in die koffer. Die koffer ja, die koffer, die koffer! Hadden ze er nou maar een tracker in gedaan, dan hadden ze op hun telefoon kunnen zien waar hij zich bevond. Nee, dat hadden ze helemaal niet, bedenken ze, want ook dan was hun telefoon straks leeg geweest.

2%. Ze lezen in de buurtapp dat de boerenprotesten tot bij Bunnik zijn opgerukt. Jammer dat ze dat nou weer niet meemaken, omdat ze hier in het ressort zitten.

Het allyoucaneatbuffet valt ze enorm tegen. Ouwe muffe pasta, lauwe gehaktballetjes, slappe zielige friet. Ze appen in de buurtapp dat ze de boeren steunen. Ze zouden zelf ook een omgekeerde vlag ophangen als ze nu niet in dit stomvervelende ressort zaten, waar het buiten zo heet is dat er al vier mensen onwel zijn geworden. Of zou dat toch door dat allyoucaneatbuffet gekomen zijn.

Nee, ze wagen zich er niet aan, aan buiten bij het zwembad liggen, ze blijven binnen, de airconditioning is het enige dat hier goed is.

In de buurtapp breekt de pleuris uit. Jansen van nummer 78 appt dat de boeren gewoon te dom zijn om de vlag goed om op te hangen. Dat leidt tot woedende reacties. Jansen dient onmiddellijk zijn excuses aan te bieden. Dat weigert hij. Men dreigt hem thuis te komen opzoeken. ,,Kom gerust langs,” appt hij, ,,ik ben op vakantie in Turkije.”

De discussie dooft uit en dan gebeurt het onvermijdelijke, de telefoon houdt er mee op. Heel Bunnik staat in de fik, er liggen tonnen asbest op de snelweg, de gier klotst over de vluchtstrook en zij zitten hier, uitgerekend nu hier in dat klotenressort!

Ze kijken op van de dode telefoon, recht in het gezicht van, nee, dat kan niet! Ze zien spoken, ze hallucineren van die zielige friet. Nee, nee, dat doen ze toch niet, het is hem echt, ja, verdomd hij is het, Jansen van nummer 78. Opeens is alle landerigheid verdwenen. Haha, Jansen, die gaan ze even lekker omgekeerd in het zwembad hangen.

Vincent Bijlo

advertentie
advertentie