Afbeelding

Eerste editie BinnenBunnik Expositie geslaagd

26 september 2023 om 11:20 Exposities

BUNNIK Zaterdag was het zover: de eerste editie van de BinnenBunnik Expositie. Twintig Bunnikers die hun beste beentjes voorzetten om hun creatieve hobby’s te laten zien aan hun mede Bunnikers. Schilderkunst, beelden, foto’s, handwerk, linosnedes, tekeningen, keramiek, creatieve objecten, viltwerk, enzovoort.

Op vrijdagavond werd een start gemaakt met het voorbereiden van de expositieruimte, de ‘bak’ in de MFA Kersentuin. Op zaterdagochtend werd die kale bak langzaamaan een smeltkroes van creativiteit. De exposanten gaven alles om hun standruimte zo mooi mogelijk in te richten.

Klokslag 10.00 uur werd de expositie geopend door burgemeester van Bennekom. Na een korte introductie door Kris De Prins, de initiatiefnemer van de expositie, sprak de burgemeester de exposanten en eerste bezoekers toe. Hij prees de durf van de deelnemers die hun creaties laten zien aan de inwoners van Bunnik. Vaak gebeurt het hebben van een hobby achter de voordeur, in de garage of op een zolderkamertje, en niemand die het te zien krijgt. Dat was nu anders! Daarnaast is het een aangename aanleiding om in gesprek te komen met je buren, ook mensen die je anders niet spreekt. En dat op Nationale Burendag!

Bij wijze van officiële opening plaatste de burgemeester de eerste penseelstreken op een maagdelijk wit schildersdoek, en daarmee was de BinnenBunnik Expositie geopend. Dit doek is gaandeweg de dag verder aangevuld door bezoekers en zo een uniek (abstract) schilderij van alle Bunnikers geworden.

NIEUWE INSPIRATIE

Een paar honderd mensen bezochten de expositie die daarmee een succes was. Bezoekers slenterden langs de verschillende stands en keken hun ogen uit. De exposanten lichtten enthousiast hun werken toe en deden weer nieuwe inspiratie op door de geanimeerde gesprekken die tot stand kwamen. Het commentaar dat overal te horen was: wat een positief event! Wat een leuke manier om elkaar te ontmoeten. Wat een gave sfeer. Wat een creativiteit. En wat een mooie gesprekjes…

Er werd zelfs al voorzichtig gedacht aan een volgende editie: moet dat geen zomer-editie zijn? Buiten, in het daglicht. Er moet livemuziek bij! Kan ik me alvast aanmelden als deelnemer voor een volgende keer? Wie weet, komt die er ook…

Als je vragen hebt over de expositie, bijvoorbeeld over de contactgegevens van een van de exposanten, dan kan je die verkrijgen via krisdeprins@hotmail.com. Sommige deelnemers maken ook werk in opdracht, dus schroom niet om een echt Bunniks werk in huis te halen! Informeer er vrijblijvend naar.

De BinnenBunnik Expositie maakt onderdeel uit van het programma van Wijkvereniging BinnenBunnik, en is mede mogelijk gemaakt door alle exposanten en andere vrijwilligers, de Bibliotheek Bunnik en een subsidie van gemeente Bunnik.

door Kris De Prins, initiatiefnemer van de BinnenBunnik Expositie, bestuurslid Wijkvereniging BinnenBunnik

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie