Afbeelding

Feestelijk onthulling van Mozaïekbank door Rotary Club Bunnik

20 september 2023 om 10:45 Maatschappelijk Tips van de redactie

BUNNIK Dinsdag was het dan eindelijk zover. De officiële onthulling en in gebruikname van de mozaïekbank, ook wel social sofa genoemd. De bank staat in Odijk vlak voor de katholieke kerk. Een cadeau van Rotary Club Bunnik ter gelegenheid van hun 50-jarige jubileum. 

De bank heeft als thema ‘Verbinding’ en is ontworpen door kunstenares Marné van Veenendaal van Mozaïekmonumenten en de leerlingen van basisschool De Vonk, de Anne Frank school en de Barbaraschool. 

CHAMPAGNE

In aanwezigheid van leerlingen van De Vonk, omwonenden, Rotary leden en andere belangstellenden, onthulden burgemeester Ruud van Bennekom en kinderburgemeester Lobke Leussink de bank op de klanken van de H.M. Royal Marines band. Daarna was er voor alle aanwezigen alcohol vrije champagne, cake en borrelhapjes. 

Trekker van het project, Pascal van de Ven was zeer tevreden met het eindresultaat. ,,Het was een hele klus, maar het is een mooie bank geworden.” 

Het is mooi om te zien hoe de bank de mensen in de wijk verbindt

FIJN PROJECT

Ook Marné van Veenendaal was happy met het eindresultaat. ,,Het is mooi om te zien hoe de bank de mensen in de wijk verbindt. Het is een fijn project geweest. Wanneer ik hier aan het werk was ontving ik regelmatig koffie en lekkers van mensen die aan het plein wonen. Een aantal omwonenden heeft zelf meegeholpen met het maken van de mozaïeken.”  

Rotary Club Bunnik hoopt dat de bank een plek wordt waar mensen elkaar ontmoeten en heeft reeds een paar mooie ideeën gehoord voor de verdere verfraaiing van de omgeving.    

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie