Naomi en Quinten brengen graag hun enthousiasme voor straatvoetbal over op kinderen uit de gemeente.
Naomi en Quinten brengen graag hun enthousiasme voor straatvoetbal over op kinderen uit de gemeente. Agnes Corbeij

Studenten zetten straatvoetbal op in Odijk

20 april 2022 om 11:50 Voetbal

ODIJK Naomi Vermeer en Quinten Lambermont organiseren vijf middagen straatvoetbal in de kooi achter de Schoudermantel in Odijk. Vier keer kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar meedoen aan een clinic en de vijfde keer spelen ze een toernooi. Voor Naomi en Quinten is het meer dan een stageopdracht.

door Agnes Corbeij

Sinds een aantal jaar heeft Bunnik Beweegt een vaste samenwerking met de sportopleiding van het MBO Amersfoort. Iedere dinsdag geven de studenten gymnastiekles aan de kinderen in Odijk en in de middag ontwikkelen zij hun eigen beweegprojecten. 

PROJECTEN Zo organiseerde Frank van den Bosch twee weken geleden nog een wedstrijd van de walking footballers van SV Odijk tegen de OldStars van FC Utrecht. Deze tak van sport werd vorig jaar opgezet door drie andere studenten. Ook jeu de boule Odijk werd door studenten van het MBO Amersfoort opgezet. 

Zowel Quinten als Naomi voetballen zelf graag. Naomi bij de IJsselmeervogels in Spakenburg, Quinten bij AC Nieuwland in Amersfoort. Daarnaast zijn beiden ook actief als trainer bij de pupillen van hun eigen club. Ze leren beiden voor sport- en bewegingscoördinator aan het MBO in Amersfoort en lopen stage bij Bunnik Beweegt. 

LEUKE SFEER Samen bedachten ze dit project. Naomi: ,,Ik heb zelf vroeger ook veel in de wijk gevoetbald. Daarom vind ik het erg leuk om dit nu hier te organiseren. We willen graag dat kinderen mee gaan doen, zodat ze meer bewegen en er een leuke sfeer ontstaat rond deze voetbalkooi.” Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen te weinig bewegen, ook als ze lid zijn van een sportvereniging. 

FC Utrecht is heel geïnteresseerd in het project van Quinten en Naomi. De FC wil zelf volgend jaar een straatvoetbaltoernooi organiseren op de parkeerplaats van de Galgenwaard voor teams uit de hele provincie. Het project in Odijk kan een aantal mooie teams opleveren voor dat toernooi. Naomi: ,,Daarom helpen zij ons ook, we hebben onder meer een mooie outfit, ballen en een vlag gekregen.” 


Naomi en Quinten brengen graag hun enthousiasme voor straatvoetbal over op kinderen uit de gemeente. - Agnes Corbeij

Ook als Naomi en Quinten klaar zijn met hun stage, willen ze dat Odijk er iets aan over gehouden heeft. Quinten: ,,We regelen ook materialen, die blijven uiteraard hier en kunnen gewoon gebruikt worden, ook door de Schoudermantel. En volgend schooljaar komt er vast wel een opvolgend project, dat door een nieuwe lichting studenten wordt uitgevoerd.”

FREESTYLER De doelgroep voor het straatvoetbal is breed. Quinten: ,,Het maakt niet uit of ze lid zijn van een vereniging of niet. Iedereen die het leuk vindt, mag meedoen.” Op 3 mei is de eerste straatvoetbalmiddag, van 15.00 tot 16.30 uur. Het is meer dan een potje voetbal. Naomi: ,,We doen leuke spellen en we gaan ook een freestyler laten komen voor een demonstratie.”

De drie dinsdagen daarop zijn er ook clinics, op dezelfde plek en hetzelfde tijdstip. Op dinsdag 31 mei is het afsluitende toernooi, 4 tegen 4. Aanmelden voor dit toernooi kan van 3 tot en met 24 mei. Elk team ontvangt een FC Utrecht beloning. Wil je graag meedoen maar heb je geen team? Dan helpen Naomi en Quinten je daarbij. Info: j.oele@bunnikbeweegt.nl

Naomi en Quinten brengen graag hun enthousiasme voor straatvoetbal over op kinderen uit de gemeente.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie