De Walking Footballers van Odijk speelden tegen de OldStars van FC Utrecht
De Walking Footballers van Odijk speelden tegen de OldStars van FC Utrecht Agnes Corbeij

Walking Footballers spelen tegen FC Utrecht

11 april 2022 om 11:08 Voetbal

ODIJK Het vrij nieuwe Walking Football team van SV Odijk speelde vorige week dinsdag een bijzondere wedstrijd. Ze speelden tegen de oldstars van FC Utrecht. Het was een groot succes en ondanks het regenachtige weer was er publiek bij.  

door Agnes Corbeij

FC Utrecht startte zeven jaar geleden met Walking Football. Het is een vorm van voetbal voor zestigplussers, waarbij rennen niet is toegestaan. Naast het sportieve element is ook het sociale aspect van groot belang bij het OldStars-team van FC Utrecht. Op de website zegt de club daarover: ,,Elkaar wekelijks ontmoeten en gezamenlijk een kopje koffie of thee te drinken en nieuwe mensen leren kennen; ook dát maakt FC Utrecht OldStars zo waardevol en bijzonder."

STAGIAIRES Behalve de trainingen en wedstrijden zet het OldStars team zich ook in bij andere verenigingen om walking football te stimuleren. Dit idee heeft Bunnik Beweegt omarmd. Bunnik Beweegt heeft ieder jaar vele stagiaires lopen, die allemaal projecten opzetten om Bunnikers in beweging te krijgen. Zo organiseren ze sporttoernooien voor de jeugd, valtrainingen voor ouderen en werken ze veel samen met sportverenigingen om deze levendig te houden. 

Vorig jaar startte SV Odijk als eerste vereniging in de gemeente met Walking Football. Eerder werd wel al walking hockey geïntroduceerd in Bunnik, bij HCKR. De stagiaires, studenten van de sportacademie de Bokkenduinen in Amersfoort, begonnen in mei 2021 met walking football bij SV Odijk. Robin, Enzio en Martijn legden zelf uit waarom: ,,Dit doen we om de ouderen meer te laten bewegen, en weer het gevoel te geven dat ze weer onderdeel zijn van een team. Wij bieden gezellige trainingen binnen de coronamaatregelen.”


De wedstrijd trok ondanks het slechte weer toch flink wat publiek - Agnes Corbeij

Walking Football is voetbal zonder fysiek contact op een laag tempo. Deelnemers hoeven geen ervaring te hebben. De jongens: ,,Dus zonder te rennen of fysieke duels, waardoor iedereen mee kan doen. Wij doen dit in samenwerking met Bunnik beweegt en SV Odijk.” Vincent de Wit, voorzitter van de vereniging, was ook enthousiast over het initiatief. 

Sindsdien wordt iedere dinsdagochtend getraind en zijn er af en toe wedstrijden, zoals afgelopen dinsdag tegen de OldStars van FC Utrecht. Ook deze werd georganiseerd door een van de studenten die stage loopt bij Bunnik Beweegt, Frank van den Bosch. Hij sprak de teams vooraf toe en was een van de begeleidende scheidsrechters. 

Het team bestaat inmiddels uit zo’n 14 leden, waaronder één vrouw. Nieuwe leden zijn welkom. De eerste twee trainingen zijn gratis. Geïnteresseerd? Neem contact op via walkingfootballbunnik@gmail.com

De wedstrijd trok ondanks het slechte weer toch flink wat publiek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie