Afbeelding
Bunnik Beweegt

Walking Football? Niks voor mij...of toch?

15 juli 2021 om 15:00 Voetbal

BUNNIK Dat was ook de eerste reactie van Rijk toen zijn dochter Liedewij met een krantenberichtje over Walking Football aan kwam zetten. Inmiddels speelt hij het spelletje al 5 jaar, meerdere keren per week. Behalve bij FC Utrecht en FC Driebergen sinds kort ook bij SV Odijk. Daar probeert Bunnik Beweegt samen met het ROC Amersfoort een groep op te zetten voor de Gemeente Bunnik.

Het idee dat je moet wandelen schrikt vooral de echte voetballers eerst af. Totdat je zelf in het veld staat en merkt hoe leuk het is en het ook best inspanning vraagt. Het doet denken aan zaalvoetbal: goed positiespel, geen lichamelijk contact, klein veld, kleine teams en vooral veel lol tijdens en na de wedstrijd. Het spel is zeer geschikt voor ouderen die meer in beweging willen komen maar ook voor voetballers die door blessures het veteranen-veldvoetbal moeten loslaten.”

Bij SV Odijk is inmiddels op de dinsdagmorgen een kleine enthousiaste groep gevormd die nog wel uitbreiding kan gebruiken. Een andere pionier die vanaf het begin meedoet is Conny, die regionaal al de nodige voetbalsporen heeft achtergelaten. Wat beweegt haar om dit er ook bij te doen? Conny: ,,Dat krantenberichtje waar Rijk het over heeft las ik ook. Zodra ik iets lees over voetbal is mijn aandacht gewekt. Walking Football is een voetbalvorm die ik niet eerder had gedaan. Vanaf de start was ik direct enthousiast. Dit spelletje kan niet zonder je in te spannen, al klinkt dat misschien wel zo.”

ENTHOUSIASME ,,Na een paar dinsdagen heb ik geprobeerd anderen aan te sporen, maar wat Rijk al beschrijft is dat men vooral aan wandelen denkt. Eén van de mensen die ik aansprak was Jan van Beek, bij velen bekend van SV Odijk en De Rijnpinters. Was hij eerst sceptisch, na 1x meedoen was dat volledig omgeslagen in enthousiasme. En dat hopen wij bij nog veel mensen te bereiken.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie