Henk Pruijssers
Henk Pruijssers Archief Familie Pruijssers

Vrijwilliger in beeld: Henk Pruijssers (79) is een familieman én een verenigingsman

28 mei 2021 om 09:45 Tennis

Het jaar 2021 is landelijk uitgeroepen tot Nationaal Jaar van de Vrijwillige Inzet. In deze rubriek vertellen vrijwilligers wat ze doen en waarom.

ODIJK Bij de 50-jarige vereniging SV Odijk Tennis is het vinden van vrijwilligers geen groot probleem. Volgens Henk Pruijssers, een van de trouwe vrijwilligers, komt dat door de cultuur van de vereniging.

door Agnes Corbeij

Henk werd rond 1978 lid van SV Odijk Tennis. ,,Ik stapte als voetballer over naar tennis, zoals veel voetballers doen. De club was toen nog best elitair.” Henk kan zich nog ledenvergaderingen herinneren die tot drie uur in de nacht duurden. ,,Tijdens die vergaderingen werd de indeling van de competitie aangevochten. Destijds kon lang niet iedereen competitie spelen, dat was vaak vriendjespolitiek.” De tijden zijn veranderd, wat dat betreft.

WINTERTENNIS Toen Henk begon met tennissen werden de netten ieder jaar in oktober weggehaald, terwijl er mateco banen lagen, waar het hele jaar op gespeeld kan worden. Henk ging de strijd aan met het bestuur en deed een enquête onder leden om te bewijzen dat er wel degelijk behoefte was om door te spelen in het winterseizoen. Sindsdien is SV Odijk Tennis het hele jaar door actief. Met voorjaars- najaars- en wintercompetitie, toernooien, zomer- en winterlessen, husselavonden en activiteiten voor de jeugd, is er altijd leven.

Henk is sinds bijna 20 jaar actief voor de baancommissie. Zo begeleidde hij onder meer de laatste baanvernieuwing, waarbij het kunstgras werd vervangen. ,,Het Sporthuis had toen geen geld voor de dagelijkse begeleiding. Dat heb ik toen vanuit de club op me genomen.” Iedere dag was Henk op de club te vinden om contact te onderhouden met de aannemers, leveranciers en Sporthuis. ,,Met de mannen die toen de hekken neergezet hebben, heb ik nog contact. Die korte lijntjes zijn heel fijn.”

De baancommissie doet Henk niet alleen. ,,Er zijn een paar hele handige mannen die het zware werk doen. Gerard Peek houdt het onkruid onder controle en het buitenmeubilair is door John Hopman en Cor Vernooij gemaakt.” Ook is Henk het aanspreekpunt voor het bestuur en Sporthuis.

SPONSOREN Sinds 1995 regelt Henk daarnaast ook de sponsoring van de club. ,,Ik hou ervan om bij alle ondernemers langs te gaan en te overleggen wat ze voor de club willen betekenen. Sponsoring is een kwestie van gunnen. Daarom is het belangrijk om een relatie op te bouwen.” Henk haalt ieder jaar duizenden euro’s binnen.

Henk wordt dit jaar 80, maar is nog bijna dagelijks op de tennisbaan te vinden om een balletje te slaan. Met zijn maatje Gerard of in een dubbel. Ook is hij nog altijd actief in de laddercompetitie, waarbij leden onderling tegen elkaar spelen. Henk heeft drie kinderen en acht kleinkinderen en een aantal van hen is regelmatig op de baan te vinden. Boven alles is Henk een familieman, die alles overheeft voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie