Voorzitter Reinout van Elst hijst de jubileumvlag onder toeziend oog van Arnold Wagemakers (links) van het Sporthuis en wethouder Jocko Rensen.
Voorzitter Reinout van Elst hijst de jubileumvlag onder toeziend oog van Arnold Wagemakers (links) van het Sporthuis en wethouder Jocko Rensen. Agnes Corbeij

SV Odijk Tennis viert haar 50-jarig jubileum

1 februari 2021 om 13:20 Tennis

ODIJK De tennisvereniging in Odijk werd opgericht op 1 februari 1971, vandaag precies 50 jaar geleden. Dat werd vanmorgen gevierd met het hijsen van de jubileumvlag onder toeziend oog van het gehele bestuur, Arnold Wagemakers van het Sporthuis Bunnik en sportwethouder Jocko Rensen.

door Agnes Corbeij

Bij de oprichting had SV Odijk Tennis vier mateco banen, een ondergrond waarop het hele jaar door te tennissen is. Reinout van Elst werd vier jaar later lid en is de huidige voorzitter van de club. ,,SV Odijk is door de jaren heen stabiel gegroeid. Voor veel mensen is het een ontmoetingsplek geweest en dat zien we vandaag de dag nog steeds.”


KUNSTGRAS Er is een dip geweest in het ledenaantal, waardoor het aantal banen terug ging van acht naar de huidige zes. ,,We begonnen met vier mateco banen, daar kwamen laten twee kunstgrasbanen bij en weer laten twee gravelastic banen. Vandaag de dag hebben we zes kunstgrasbanen, die het hele jaar door bespeeld worden.”

De club is levendig, veel leden doen mee aan de voorjaars- en najaarscompetitie van de KNLTB en in de winter zelfs een interne competitie. Zo’n 80 leden vervullen ook een vrijwillige functie binnen de vereniging. Dagelijks worden er trainingen gegeven, zowel voor jeugd- als seniorenleden. Sinds een aantal jaren is er een Commissie Welkom actief. Reinout: ,,Die richt zich puur op werving en behoud van leden. Dat is heel belangrijk voor iedere vereniging. Die commissie zorgt jaarlijks voor een ledenstijging van 20 tot 30 mensen.”

GROEI Met de geplande nieuwbouw ten westen van Odijk verwacht de vereniging verder te gaan groeien. Reinout: ,,We hebben ruimte voor groei en uitbreiding. Misschien in aantal banen, maar we gaan ons ook verdiepen in de mogelijkheid en behoefte om padelbanen aan te leggen.”

De coronacrisis heeft uiteraard invloed op de vereniging, maar deze biedt ook een kans, aldus Van Elst. ,,Tennis is een van de weinige sporten die doorgaat op dit moment. Geen competitie en er kan alleen gesingeld worden, maar het is heel duidelijk dat tennis een hele veilige sport is.” In het najaar bood de vereniging proeflessen aan voor mensen van buiten de vereniging, die zaten binnen de kortste keren volgeboekt.

JEUGD Wat lastig blijft, is de jeugd. Van Elst: ,,De leeftijd 16 tot 30 is en blijft een hele lastige categorie om te behouden voor je vereniging. Dat geldt niet alleen voor tennis.” Het is wel de categorie die de afgelopen maanden veelvuldig te vinden is op het sportcomplex, al is het niet op de baan, maar op het terras. ,,Er wordt hier zeker gezeten door de jeugd. We willen dat ook niet helemaal ontmoedigen, zolang ze alles maar heel laten. De politie rijdt er af en toe langs en kijkt mee.”

Het jubileumjaar wordt vanavond gevierd tijdens de online ALV en een speciale jubileumcommissie organiseert verschillende activiteiten. In het voorjaar zal dat nog veelal online gebeuren, maar na de zomer hoopt de commissie ook op het tennispark weer activiteiten te kunnen organiseren.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie