Ballet Centrum Bunnik voert actie
Ballet Centrum Bunnik voert actie Ballet Centrum Bunnik

Ballet Centrum Bunnik vraagt aandacht voor de danssport

30 april 2021 om 14:00 Overig

BUNNIK Ballet Centrum Bunnik voerde donderdag, net als vele andere dansscholen in het land, actie om aandacht te vragen voor de danssport. En dat deden ze in stijl, met een mooie choreografie op de parkeerplaats voor de Balletschool. 

door Agnes Corbeij

Lennie van As, artistiek en zakelijke leider van het Ballet Centrum in Bunnik: ,,Er is veel aandacht voor horeca en winkels. Maar ook dansondernemers hebben het moeilijk. Al een jaar lang dansen we via zoom of buiten. Steeds weer moeten we flexibel zijn. Binnen, buiten, via zoom, optredens afzeggen, ga zo maar door. Veel ondernemers zijn op hun laatste krachten aan het sukkelen. Daarom willen wij onze stem laten horen.”


UITLAATKLEP Ballet is lastig in de buitenlucht. Van As: ,,Het is blessuregevoeliger en op spitzen dansen gaat al helemaal niet. De meiden willen dat wel heel graag. We zien depressies bij jongeren, dansen is een uitlaatklep die ze nu deels kwijt zijn.”

Dat kan Teddy van der Vorst (13), een van de leerlingen en deelnemer aan de actie van donderdagmiddag, beamen. Zij heeft het gevoel een uitlaatklep deels kwijt te zijn. ,,Ik dans sinds mijn vierde. Ik word er vrolijk van. Als ik ergens mee zit, ga ik dansen. Het is leuk om te bewegen en super gezellig.” 

VIA ZOOM Er worden wel lessen via zoom gegeven, maar dat is niet hetzelfde. Zo vertelt Guusje Weijermans (16): ,,Les krijgen via zoom is zwaar. Ik heb te weinig ruimte in mijn kamer en ik vind het heel moeilijk om het dansgevoel op te roepen, daar heb ik anderen voor nodig. Ook is het lastig om correcties op te pakken en iets te leren van de les.”

Eef Monné (11) sluit daarbij aan. ,,Ik leer nu weinig nieuwe dingen. En ik mis het optreden. Dat vind ik het leukst. Dansen is leuk omdat je het samen met anderen doet. Met zoom lukt het wel, maar het is veel minder leuk.”

SPANNEND Van As vertelt dat er ook wel leerlingen zijn afgehaakt en buitensporten zijn gaan doen. ,,Het is maar de vraag of we hen weer terugzien. Vorig jaar na de lockdown gebeurde dat wel, maar nu is het de tweede keer en langer. Dat vind ik dus wel spannend.”

De actie werd live uitgezonden op hun eigen social media kanalen. Ondanks het slechte weer, kwam toch een groot deel van de leerlingen opdagen om weer een keer samen te dansen en aandacht te vragen voor de lastige situatie waarin dansondernemers zich bevinden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie