Afbeelding
Het Ballet Centrum

Ballet Centrum doet mee aan landelijke actie dansen

26 april 2021 om 11:15 Overig

BUNNIK Het Ballet Centrum (HBC) in Bunnik doet met de landelijke actie mee om op de Internationale Dag van de Dans op donderdag 29 april met zoveel mogelijk deelnemers onder de 27 jaar te komen dansen op de parkeerplaats voor Het Ballet Centrum. Dat gebeurt om 17.15 uur.

,,Al een jaar zijn we online aan het lesgeven. We passen ons aan en mogen weer buiten dansen. Alles beter dan online, en buiten sporten kan soms best lekker zijn, alleen niet voor dans”, vertelt Lennie van As van het Balletcentrum. ,,Buiten dansen is blessure gevoeliger. In de dansschool werken we met een verende vloer om blessures tegen te gaan. Bij klassiek ballet kunnen we buiten geen balletschoenen aan. Bij moderne dans is een groot deel van de les op de grond. Buiten dansen is dus alles behalve prettig, maar we houden het vol!””, laat ze weten. ,,Het is prachtig om te zien dat bij een groot deel van de leerlingen de liefde voor dans groot genoeg is dat ze in de kou, regen en wind er weer iedere les staan.”

,,Met deze actie willen we aandacht vragen voor jongeren en volwassenen die langzaam vereenzamen door de lockdown en weer in contact willen komen met ander mensen. Daarnaast wordt er veel te weinig bewogen waardoor de coronakilo’s eraan vliegen. Een dansschool is normaal gesproken de geschikte plek om dit tegen te gaan.”

De dansschool start om 17.00 uur met het aanleren van een choreo met alle dansers. Om 17.15 uur wordt alles live uitgezonden op de sociale media van de dansclub. ,,Hiermee brengen we aandacht voor de danssport landelijk maar ook in Bunnik en omgeving. Want na een zwaar jaar kunnen we die aandacht even goed gebruiken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie