Cleo, Pascal, Sven, Wanda, Fraukje, Anniek, Maaike in Duplex.
Cleo, Pascal, Sven, Wanda, Fraukje, Anniek, Maaike in Duplex. Sanne Ravensbergen

Boink theater sluit seizoen af

4 juli 2022 om 11:30 Kunst & cultuur

BUNNIK In het weekend van 2 en 3 juli beleefde toneelgroep de Avondploeg van de BO!NK Theaterschool haar debuut in de Kromme Haan met Duplex. Er worden al veel langer theaterlessen aan volwassenen gegeven, echter de afgelopen twee jaar gooide corona roet in het eten. Hierdoor konden geen voorstellingen worden gegeven.

Het theaterstuk, Duplex, is een absurd stuk waarbij het publiek door de ogen van Onno naar de wereld kijkt. ,,Ik heb nog nooit zo’n grote, maar ook bizarre rol mogen spelen”, zegt Sven Versluis (op foto, derde van links), die volgens het publiek een zeer geloofwaardige Onno met meerdere persoonlijkheden vertolkte. Onno als personage heeft meerdere lagen en deze komen op verschillende manieren tot uiting, zoals het over de wang likken van zijn zus en de voeten masseren van zijn dokter. Sven vervolgt met: ,,Dit was ook niet mogelijk geweest zonder mijn medespelers. Je moet het laten ontstaan elke avond, elkaar heel goed kunnen vertrouwen en aanvoelen.”

Het publiek zat op het puntje van haar stoel en werd getrakteerd op veel speciale lichteffecten, spanning en op de juiste momenten humor. ,,Ik heb met dit stuk echt het randje op willen zoeken van psychologisch spel en lichtheid. Er zaten een paar technische hoogstandjes in, dan is lef, timing en samenwerking essentieel. Zo trots ben ik op deze groep en het niveau dat ze hiermee laten zien”, aldus Claudia van Ede, de regisseur van de Avondploeg.

De Avondploeg sloot het theaterseizoen af voor de BO!NK Theaterschool. De Theaterschool biedt theaterlessen en cursussen voor jong en oud aan. In de laatste week van de zomervakantie is er de theater driedaagse ‘Zonnebrandstof’, ook voor jong en oud.

Wil je naar ‘Zonnebrandstof’ of na de zomer theaterlessen volgen? Kijk dan op de website, www.boinktheater.nl voor meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie