Jonne Mensinga, Ben Vollenbroek en Dirk Bakker in Villa Familia.
Jonne Mensinga, Ben Vollenbroek en Dirk Bakker in Villa Familia. Sanne Ravensbergen

JO!N na twee jaar weer op de planken in de Kromme Haan met Villa Familia

Podiumkunsten

BUNNIK Muziektheatergroep JO!N presenteerde afgelopen weekend de voorstelling 'Villa Familia'. Twee jaar geleden begon de groep met repeteren voor deze voorstelling, maar alle coronabeperkingen legde de zaak plat. Nu is het er dan eindelijk van gekomen, vier uitverkochte zalen in de Kromme Haan van vrijdag 20 mei tot 22 mei, vertelt Margo Jungerius van BO!NK Theaterschool.

'Villa Familia' is een voorstelling vol met misverstanden, voorzien van nieuwe liedteksten geschreven door Ben Vollenbroek op bestaande Motown-nummers en draait om de tweeling Frank en Suus. Zij runnen een bed and breakfast in Spanje, echter loopt het al een tijdje niet goed met de B&B. Maar dit weekend zijn zij volgeboekt! Met alle gevolgen van dien.

,,Het was heerlijk om eindelijk aan publiek te laten zien waar wij als groep zo hard voor hebben geoefend", zegt Dirk Bakker, speler van het eerste uur van JO!N en die de rol van Frank vertolkt. ,,Normaal oefenen we negen maanden, dit is ondanks de gezelligheid tijdens de lessen online en offline een lang proces geweest van bijna twee jaar! Je wilt natuurlijk wat je maakt ook op de planken brengen."

HECHTE GROEP Afgelopen weekend was de energie voelbaar in theater de Kromme Haan. Met vier uitverkochte zalen en een heel enthousiast publiek. Het publiek heeft veel gelachen om dit komisch theaterstuk vol met muziek. Claudia van Ede, regisseur en scriptschrijver is trots op de groep: ,,Ik zag een hechte groep waarvan sommigen voor het eerst op de planken staan. Comedy draait om timing en is ontzettend lastig om te spelen, de enorme lach van het publiek is een mooi cadeau na twee jaar repeteren."

JO!N is een lesgroep van de BO!NK Theaterschool. BO!NK Theaterschool maakt, vaak samen met de deelnemers, een nieuw repertoire. Fysiek en spel zijn belangrijke elementen, al dan niet ondersteund met muziek en zang. In september kan je twee gratis proeflessen volgen. 

DUPLEX Deze voorstelling gemist? Op 2 en 3 juli speelt theatergroep de Avondploeg de voorstelling Duplex. Een absurde voorstelling met meerdere lagen. Kaarten zijn te bestellen via de website van de BO!NK theaterschool.

advertentie