Janskerk Utrecht.
Janskerk Utrecht. Teunis Hol

Cultuurfonds Utrecht steunt cultuur en natuur in vierde kwartaal 2021 met ruim € 130.000

Kunst & cultuur

UTRECHT Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht heeft in het laatste kwartaal van 2021 voor € 132.675 bijgedragen aan 37 bijzondere cultuur- en natuur in de provincie Utrecht. 

Het is elk kwartaal mogelijk om een aanvraag voor een financiële bijdrage aan een project te doen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele toekenningen toe. De volledige lijst met toekenningen uit deze ronde is te vinden op www.cultuurfonds.nl/utrecht

[Audiotour Werkspoorkwartier ‘Hoor het Werkspoor!’] Stichting Het Blauwe Strand ontvangt € 3.000 voor de speelse audiotour ‘Hoor het Werkspoor!’ die vanaf maart 2022 te horen en beleven zal zijn. De audiotour zit bomvol verhalen over een bijzonder gebied in Utrecht West dat je niet zo snel opzoekt als je ‘als buitenstaander’ Utrecht bezoekt. Al wandelend wordt men via muziek, geluid/soundscapes en persoonlijke, intrigerende verhalen langs verschillende plekken in het Werkspoorkwartier geleid. Laat je verrassen door kunst en cultuur in een onverwachte hoek! 

[Kunstexpositie in de Janskerk: ‘Ruimte waar het licht kan komen’] Stichting ter Behartiging van de Belangen van de Oecumenische Janskerkgemeente ontvangt € 3.000 voor de expositie ‘Ruimte waar het licht kan komen’ die in juli 2022 zal plaatsvinden in de Janskerk te Utrecht. De bijzondere locatie geeft een extra dimensie en speelt een grote rol voor het contrast van licht en donker. Acht veelbelovende jonge kunstenaars die in de zomer van 2021 zijn afgestudeerd aan de HKU werken mee aan de expositie. 

[Verhalen uit de Vuurlinie: 14 korte films van de Kinderen in de Bunker] Stichting Verhalen uit de Vuurlinie ontvangt € 6.000 voor een serie van 14 korte films van de “Kinderen in de Bunker” voor de basisscholen in de gemeente Leusden die vanaf april 2022 te zien zal zijn. In het programma worden de kinderen van groep 8 uitgenodigd in de Museumbunker in Leusden. Daar krijgen ze algemene en specifieke vragen die te maken hebben met oorlog, de Tweede Wereldoorlog, familieverhalen uit de oorlog, plekken in de regio waar zich gebeurtenissen hebben afgespeeld, monumenten etc. 

[Over het Prins Bernard Cultuurfonds] Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht is een van de twaalf provinciale afdelingen. 

www.cultuurfonds.nl 

advertentie