Afbeelding
Prins Bernhard Cultuurfonds

115 Utrechtse organisaties op de bres voor cultuur

26 mei 2021 om 16:00 Maatschappelijk

BUNNIK Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert van 28 mei tot en met 5 juni de jaarlijkse actie voor cultuur en natuur. Deze actie, voorheen bekend als de Anjeractie, wordt al sinds 1946 georganiseerd en is daarmee de oudste nog bestaande collecte van Nederland. In de provincie Utrecht komen dit jaar 115 lokale cultuurorganisatie in actie. De collecte is voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst is voor de organisaties die actief collecteren.

In de provincie Utrecht doen veel muzikale verenigen mee, zoals Muziekvereniging Abcouder Harmonie, Muziekvereniging Ons Genoegen Montfoort, Orkestvereniging Amersfoort en het Houtens Gospelkoor Together. Ook andere culturele organisaties zetten zich de komende actieweek in, waaronder Stichting Culturele Activiteiten in de Wijkplaats, stichting De Waterspiegel en Stichting Vertel het Door(n). De netto-opbrengst van de landelijke actie ontvangen de deelnemende organisaties deze zomer via het Prins Bernhard Cultuurfonds. ,,Organisaties kunnen het goed gebruiken en besteden dit bijvoorbeeld aan de aankoop van nieuwe instrumenten of uniformen, het opleiden van jeugdleden en aan een grote voorstelling ná corona. Met deze actie krijgen de lokale Utrechtse cultuur- en natuurverenigingen een enorme boost. Dit versterkt de gemeenschapszin.”

MOBIEL COLLCTEREN Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto opbrengst weer teruggeeft aan de organisaties die actievoeren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie