Afbeelding
Theo Leijdekkers

Pannenkoek en appeltaart in Landhuis Oud Amelisweerd

12 september 2021 om 15:30 Kunst & cultuur

UTRECHT Kunstuitleen Utrecht is van donderdag 16 september tot en met zondag 10 oktober te gast in Landhuis Oud Amelisweerd met de tentoonstelling ‘Pannenkoek én Appeltaart?!’ over het beleven van kunst in al zijn veelzijdigheid. 

In de tentoonstelling wandelen bezoekers door de stijlkamers en zien ze kunstwerken met planten, mensen en dieren, abstract werk of kunst geïnspireerd door de omgeving van het Landhuis.

KIES EEN ROUTE Via twee routes zijn de kunstwerken bekijken. Via de informatieve route, waarin bezoekers leren over de blik van de kunstenaar en zich kunnen laten meevoeren door zijn inspiratiebronnen, zijn maakproces en zijn beweegredenen. Of via de associatieve route, waarin je je met behulp van een aantal vragen intuïtief laat leiden door de werken die je ziet, door dat wat je aandacht trekt, door het afgebeelde, het materiaalgebruik, de kleuren en door de gevoelens die een kunstwerk bij je oproepen. Via deze route leer je te vertrouwen op je eigen associaties.

De titel van deze expositie is een ode aan de landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd. Met een knipoog wordt verwezen we naar Rhijnauwen (pannenkoeken) en Amelisweerd (appeltaart). De expositie biedt twee routes door het huis die te bewandelen zijn en je hoeft dit keer niet te kiezen.

Op woensdag en zaterdag vinden er diverse rondleidingen plaats. Lijkt het je leuk en wil je meedoen? Deelnemen is gratis. Aanmelden is verplicht. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@kunstuitleenutrecht.nl

[Familierondleiding op woensdagmiddag; Pannenkoek én Appeltaart?!
woensdag 22 en 29 september en  6 oktober van 14.30 -15.15 uur

[Informatieve rondleiding
zaterdag 25 september en zaterdag 2 oktober van 13.00 - 14.00 uur

[Associatieve rondleiding
zaterdag 25 september en zaterdag 2 oktober van 14.30- 15.30 uur

CADEAUS Kom langs en bezoek de marktkraam in het laatste weekend van september en het eerste weekend van oktober.  Je koopt hier bijzondere producten en ook de KunstKadoBon is te koop.

zaterdag 25 en zondag 26 september 10.00 -17.00 uur
zaterdag 2 en zondag 3 oktober 10.00 -17.00 uur


Openingstijden Landhuis Oud Amelisweerd
donderdag 16 september - zondag 10 oktober
woensdag - zondag 10.00 - 17.00 uur

Kijk ook op www.landhuisoudamelisweerd.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie