Afbeelding
BLTC De Niënhof

BLTC De Niënhof bestaat 50 jaar: officiële aftrap uitgesteld

27 januari 2022 om 09:15 Tennis

BUNNIK De Bunnikse tennisvereniging BLTC De Niënhof bestaat deze week 50 jaar. Heel komend jaar staat in het teken van dit tiende lustrum. Wat staat er allemaal op het programma en hoe gaat het met de tennisvereniging? Bestuursleden Judith van Duijn van de jeugdcommissie, Kim Onwezen van de technische commissie en voorzitter Lenneke Roodenburg vertellen. De nieuwjaarsborrel met de officiële aftrap van het lustrum is uitgesteld

,,Het plan was om het lustrum af te trappen tijdens onze nieuwjaarsborrel”, vertelt Kim. ,,Maar dat gaat nu natuurlijk niet met het gesloten paviljoen en de coronamaatregelen.” Judith licht toe: ,,We zouden een pub quiz organiseren, het lustrumprogramma onthullen en natuurlijk proosten op het jubileum. In plaats daarvan hebben we met het bestuur een felicitatiefilmpje opgenomen.” Kim: ,,,Op afstand van elkaar en buiten op de banen, maar wel met champagne!” Lenneke vertelt: ,,We mikken nu op de aftrap van het lustrumjaar eind maart. De speciale collectie met oude foto’s bewaren we voor dan!”

FEESTWEEK ,,Voor het eerst in lange tijd organiseren we weer clubkampioenschappen. Dat wordt tegelijk een echte feestweek”, zegt Lenneke. ,,We houden dan een officiële receptie, gaan samen eten, organiseren een spetterend feest en houden tennis clinics of demonstraties.” Judith vult aan: ,,Ook voor de jeugd houden we een clinic. Voor de jeugd willen we ook ons oefenmuurtje opfrissen met een mooie beschildering - voor en door de jeugd.”

TENNISVERENIGING GROEIT ,,Het afgelopen jaar is de club in ledenaantal met tien procent gegroeid”, zegt Lenneke. ,,Er is met tien banen en nu 550 leden nog voldoende ruimte om verder te groeien. Er komen ook steeds meer mensen uit buurgemeenten zoals bijvoorbeeld Zeist en Utrecht.” Kim vult aan: ,,We gaan daarom ook dit jaar samen met de tennisschool One2Tennis inzetten op acties zoals Maak-Kennis-Met-Tennis en de Zomerchallenge voor mensen die tennis willen proberen of weer willen oppakken.” Judith vertelt: ,,En het aantal jeugdleden zit nu boven de 100. Dit geeft veel gezelligheid en reuring op de vereniging.”

BLAASHAL Op de twee kunstgrasbanen kunnen leden het hele jaar door tennissen. Voor de acht gravelbanen is dit minder vanzelfsprekend in de winter. Enkele jaren geleden is al geïnvesteerd in vier speciale gravelbanen waarop je ook in de winter veel langer door kunt spelen. De volgende stap is een blaashal voor in de wintermaanden. Lenneke licht toe: ,,Onze leden hebben begin 2021 de plannen hiervoor goedgekeurd. Het kost alleen veel tijd om een vergunning te krijgen. Dat hebben we onderschat en daar zijn we nu nog mee bezig. Maar we blijven hierop inzetten omdat we zeker weten dat dit veel toevoegt aan de vereniging.” Kim lacht: ,,Met meer leden en betere mogelijkheden om in de winter te spelen kijken we met veel vertrouwen naar de toekomst: op naar de komende vijftig jaar.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie