Ron van de Heuvel (l) en Michiel Vermeulen: ,,Ieder jaar leuk en gezellig"
Ron van de Heuvel (l) en Michiel Vermeulen: ,,Ieder jaar leuk en gezellig" John Beringen

Kerstbomenverkoop Werkhoven: ,,Ons concept sloeg aan”

9 december 2021 om 08:00 Overig

WERKHOVEN  Eenieder die vanaf de Werkhovenseweg het dorp inrijdt, zal reeds van verre de feestelijke verlichting op het grasveld aan de Herenweg kunnen waarnemen. Het heeft te maken met de jaarlijkse verkoop van Kerstbomen, georganiseerd door Michiel Vermeulen en Ron van de Heuvel. Ze vertellen over hoe ze dit evenement ooit bedachten dat inmiddels is verworden tot een traditie die zowel door de bewoners van Werkhoven als door mensen van buitenaf bijzonder op prijs wordt gesteld.

door Johan Beringen

,,We zaten indertijd te dubben over wat we konden organiseren om Werkhoven beter op de kaart te zetten”, laat Michiel weten. ,,Zodoende kwamen we op de kerstbomenverkoop.” De eerste jaren vond het evenement plaats op de Brink. Ron hierover: ,,We begonnen met 75 bomen. Maar het idee sloeg dusdanig goed aan dat die locatie op zeker moment te klein werd. Nu zitten we dan voor de vijfde keer op de Herenweg met 700 bomen.”

AANDACHT
De kerstbomenverkoop trok van meet af aan veel aandacht. ,,Het concept sloeg aan”, vertelt Michiel. ,,Ik weet nog hoe de politie uit Zeist op de Brink kwam voorrijden. We dachten dat we mogelijk iets over het hoofd hadden gezien waardoor we buiten ons boekje gingen. Maar die vrees bleek ongegrond. De mannen van de politie waren gewoon nieuwsgierig geworden en kwamen even rondkijken. Uiteindelijk reden ze grijnzend weg met de duimen omhoog. Daarna hebben we ook ‘Hart van Nederland’ op bezoek gehad. Nu, op de nieuwe locatie, blijkt dat de mensen die hier in het bejaardenhuis zitten het prachtig vinden om naar te kijken en om even een rondje te maken. Nou zijn we weliswaar wat beperkt door de nieuwe coronaregels, maar desondanks kunnen we er tot 19 december toch nog wel wat leuks van maken.” 

Voor meer info: Facebook ‘Kerstbomenverkoop Werkhoven’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie