Afbeelding
Gemeente Bunnik

Intentieovereenkomst Heeren van Werkhoven getekend

29 oktober 2021 om 13:45 Nieuwbouw

WERKHOVEN Gisteren is de intentieovereenkomst ondertekend voor het project Heeren van Werkhoven. De handtekeningen werden gezet voor de projectlocatie aan de Herenstraat in Werkhoven door burgemeester Ruud van Bennekom en Jeroen Suijkerbuijk van Kalliste Woningbouwontwikkeling. ,,Deze ontwikkeling is een verbetering voor de dorpskern Werkhoven met een mix van koop- en huurwoningen”,  aldus burgemeester Ruud van Bennekom. 

Samen met Wolfsarchitecten en Giesbers Ontwikkelen en Bouwen heeft Kalliste een plan ontwikkeld voor 20 woningen en 9 sociale huurappartementen. Het plan wordt gerealiseerd op de voormalige locatie van het Loonwerkersbedrijf Van Impelen, die sinds juni van dit jaar de locatie heeft overgedragen. De commissie Welstand van de gemeente Bunnik heeft het plan akkoord bevonden.

Jeroen Suijkerbuijk geeft aan dat Kalliste net als bij het project NieuwEyk aan het Meester van Rooijenplein verheugd is Werkhoven weer een stukje mooier te kunnen maken.

Door het actief en vooraf betrekken van alle omwonenden bij de planvorming, zorgt Kalliste ervoor dat het plan zo goed mogelijk binnen de bestaande omgeving wordt ingepast.

Naar verwachting start de verkoop van de woningen in het eerste kwartaal van 2022. De bouw zal vervolgens in het derde kwartaal van 2022 starten. De projectwebsite is inmiddels verder uitgebreid en geeft een eerste inzicht in het huidige plan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie