Kinderen uit Werkhoven kunnen vanaf nu elke week basketballen.
Kinderen uit Werkhoven kunnen vanaf nu elke week basketballen. Eigen foto

Primeur in Werkhoven: sport basketbal opgezet

24 september 2021 om 15:00 Overig

BUNNIK Nadat  er een basketbalkooi werd geplaatst in Odijk blijkt dat de sport basketbal erg leeft onder de kinderen in de gemeente Bunnik. Deze nieuwe basketbalplek wordt druk bezocht door jong en oud. Maar nergens in de gemeente Bunnik kunnen de kinderen deze sport beoefenen onder leiding van een trainer. Na verder onderzoek door Joyce van der Zijde in de gemeente Bunnik in samenwerking met de buurtsportcoach Jesper is de uitkomst dat er een grote behoefte is om de sport basketbal wekelijks te beoefenen.

Voor de zomervakantie heeft buurtportcoach Jesper twee basketbalclinics gegeven in Werkhoven die druk werden bezocht door ruim vijftien kinderen. Het animo in de sport bleef hoog en daarom heeft Joyce van der Zijde de sport basketbal opgezet in Werkhoven. 

PRIMEUR In Werkhoven hebben de kinderen en jongeren weinig keus in het aanbod van sport. ,,Het is daarom ook fantastisch dat Werkhoven een primeur heeft door te vertellen dat er vanaf 22 september elke week gebasketbald kan worden in twee leeftijdstijden onder leiding van een ervaren trainer in de gymzaal het Kwartier. Er wordt hierbij samen gewerkt met de basketbalvereniging de Woodpeckers uit Houten”, aldus van der Zijde.
Voor de financiële kant heeft gemeente Bunnik en Sporthuis Bunnik meegedacht in de accommodatie.

STRIPPENKAART De kinderen kopen een strippenkaart van de Woodpeckers bij de trainer en betalen alleen per aanwezigheid.

Ouders die een kind hebben die interesse heeft om een keertje vrijblijvend gratis mee te doen kunnen een e-mail sturen naar joycez84@hotmail.com Dit geldt voor alle kinderen uit de gemeente Bunnik.


De basketbaltijden zijn elke woensdag van 17.00 tot 18.00 voor de leeftijd 6 tot en met 8 (9) jaar en van 18.00 tot 19.00 vanaf (9) 10+.


SPONSORING
Daarnaast zoekt deze nieuwe sport in Werkhoven personen en bedrijven die basketballen willen sponsoren. De kosten voor 1 basket zijn 4,99 euro.

Bij genoeg sponsoring krijgt elk nieuw lid een basketbal. ,,U naam of bedrijfsnaam rolt straks door heel gemeente Bunnik.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie