Aan de kant van de Schoudermantel komen vier woningen
Aan de kant van de Schoudermantel komen vier woningen Screenshot beeldkwaliteitsplan

Bestemmingsplan 41 appartementen hoek Schoudermantel bijna door de Bunnikse raad

6 juli 2021 om 08:00 Politiek

BUNNIK Op de hoek Schoudermantel met de Kosterijland komen 41 woningen, voornamelijk appartementen in de sociale en middenhuur. Het is op de plek van de Kringloop en villa Burbank. Beiden worden gesloopt. De Bunnikse gemeenteraad buigt zich momenteel over het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan.

door Kuun Jenniskens

Na de ter inzage legging kwam er één zienswijze binnen en die was van Prorail over mogelijke trillingsoverlast van het nabije spoor. Hier is vervolgens onderzoek naar uitgevoerd. Eén van de woningen blijkt boven de streefwaarden uit te komen. In het ontwerp wordt gezocht naar een oplossing. Uitgangspunt is dat er een acceptabele situatie ontstaat. 

FIJN STOF Als gevolg van een Bunnikse raadsmotie is de luchtkwaliteit op deze locatie gemeten. De concentraties fijn stof voldoen op dit moment niet aan de WHO normen, maar als de woningen (in 2024) worden opgeleverd, wel - meent de milieudienst de ODRU. Inge Verhoef (P21) noemde dit tijdens het Open Huis van 1 juli een geruststelling. Wethouder Paul Heijmerink (P21) zei dat de luchtkwaliteit jaarlijks verbeterd, dat blijkt uit metingen van het RIVM.

NACHT VRACHTWAGENS In de nacht geven vrachtwagens van Vrumona geven een overschrijding van de geluidsnormen op deze appartementen. Om te voorkomen dat Vrumona in overtreding is van de geluidsnormen, moet de geluidsnorm worden verruimd. Het college wil hogere geluidsbelasting op de gevels toestaan. P21 vroeg hoe het kan, dat slaap niet wordt verstoord wanneer normen worden verruimd? De wethouder zei dat het binnenklimaat goed is volgens de ODRU. Hij voegde eraan toe dat er in de toekomst stillere autobanden komen. Ook Inge Hartsuijker (Liberalen) stelde vragen over het nachtverkeer. Wethouder Heijmerink legde uit dat het gaat om 20 vrachtwagens per nacht en dat maximaal 6 dagen per week. Hier zijn nooit klachten over geweest. s’Nachts wordt er van het complex weggereden, van het bouwplan af, richting de snelweg. Dus hier worden geen problemen verwacht.

PARKEREN Er komen 44 parkeerplaatsen waarvan 40 half onder het complex worden gebouwd. Hiervan zijn er 12 voor bezoekers. Deze plekken komen achter een slagboom. Vier parkeerplaatsen komen buiten het complex te liggen - al deze plekken mogen alleen door bewoners en bezoekers worden gebruikt. 

Het CDA stemde in maart 2019 tegen deze kaders omdat de bebouwing hier te dicht wordt en er een drukke weg langs de nieuwbouw loopt. Leny Visser (CDA) vreest dat dit geen gezond woonmilieu geeft: ,,Ook al is de woningnood hoog, betekent dit nog niet dat  je grenzen over goed en gezond wonen makkelijk mag opvatten.” 

Bunniks Belang ziet geen belemmeringen. Viskil: ,,We kunnen elke woning gebruiken.”

Op 13 juli neemt de gemeenteraad een besluit over dit bestemmingsplan. 

De Kosterijland met in het midden de sociale huurappartementen en links van het midden de toegang tot de binnentuin en de parkeergarage
Aan de kant van de Vrumonweg is het gebouw het hoogst om het geluid van de A12 tegen te houden
De binnentuin van het appartementencomplex
Villa Burbank vanaf de Schoudermantel gezien
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie