Het huis met de bruine voordeur is Schoudermantel 20
Het huis met de bruine voordeur is Schoudermantel 20 Google streetview

Nieuw plan voor appartementen Schoudermantel 20 in Bunnik

Nieuwbouw

BUNNIK Na langdurige leegstand van de Schoudermantel 20 is het pand in verval geraakt. Na een tijd in handen te zijn geweest van een andere eigenaar, hebben de kinderen van de oorspronkelijke bewoners - die zijn overleden - het weer in bezit. Zij willen hier koopappartementen gaan bouwen voor starters. Gedacht wordt aan een gebouw voor 5 appartementen met de uitstraling van een villa. Het pand uit 1920 zal worden gesloopt.

door Kuun Jenniskens

Het gaat om een bouwvlak van 10 bij 12 meter, dus echt groot zal het gebouw niet kunnen worden. Op het terrein komt eigen parkeergelegenheid. 

Zowel de eigenaren, als de gemeente, zouden graag zien dat deze woningen voor inwoners van Bunnik beschikbaar zouden komen. Maar grip krijgen op de koop- en verkoopmarkt van woningen is niet mogelijk. De gemeente gaat wel onderzoeken of een zelfbewoningsplicht voor de potentiële kopers kan worden opgelegd. Hiermee kan speculatie door beleggers worden voorkomen.

Het college van B&W is in december akkoord gegaan met een haalbaarheidsonderzoek. De volgende stap is het indienen van een Omgevingsvergunning door de initiatiefnemer. Deze aanvraag kan met een uitgebreide afwijkingsprocedure doorlopen worden. 

Aan de doorgaande weg in Bunnik - de Traverse - staan inmiddels op meerdere plekken appartementengebouwen: de Kersentuin, de Gaarde, de appartementen op de hoek met de Dorpsstraat, en vorig jaar is er gebouwd naast de brandweer. Op de voormalige plek van de Kringloop en villa Burbank op de hoek met de Kosterijland komt een groot complex met 39 appartementen. 

advertentie
advertentie