Het stationsgebied in Bunnik met op de achtergrond de BAM
Het stationsgebied in Bunnik met op de achtergrond de BAM Kuun Jenniskens

Eerste stap zetten met ontwikkeling Bunniks stationsgebied

26 april 2021 om 08:08 Politiek

ODIJK De kosten voor een plan van Aanpak van het Stationsgebied in Bunnik, en de inhuur van een projectleider, bedragen 9 ton. Tijdens het Open Huis leek wethouder Rensen de raad te overtuigen dat dit geen weggegooid geld is. Op 12 mei volgt een debat in de gemeenteraad.

door Kuun Jenniskens

P21 vroeg zich af of deze uitgave van 9 ton niet te vroeg komt, moet er niet eerst meer bekend zijn? Zeker omdat de te verwachten financiële opbrengst eerder negatief dan positief lijkt uit te vallen. Het CDA vroeg om deze reden om een quickscan naar de financiële haalbaarheid. Volgens wethouder Rensen wordt de quickscan onderdeel van de Gebiedsvisie.

WONINGNOOD Minder bezorgd was Bunniks Belang, zeker omdat onderdelen van deze kosten zo goed als zeker gesubsidieerd gaan worden. ,,Dit is betaalbaar voor onze gemeente. Het Burgje leverde 4,5 miljoen op. Met deze ontwikkeling zetten we een mooie stap om de woningnood te lenigen.”

Wethouder Rensen zei dat er nog momenten komen waar de gemeenteraad uit scenario’s kan kiezen. In deze fase komen ook aantallen woningen, de dichtheid en bouwhoogte in beeld.

De Liberalen hadden zorgen over het feit dat de gemeente samen met de woningbouw in Odijk-west, twee hele grote projecten oppakt. Kan de gemeente dit wel aan?

ONBUNNIKS GROOT Rensen noemde het inderdaad ‘onBunniks’ groot: ,,Daarom moet we goed alles ook inzichtelijk maken, en hebben we deze 9 ton in beeld gebracht. Op een gegeven moment komt er een duidelijk ‘go-no go’ moment en daar gaat u zelf over. Maar dat beslissen we niet helemaal alleen omdat we deze ontwikkeling samen met andere partijen inzetten. We gaan een mooie combinatie maken met vraagstukken die spelen in heel Nederland, en waar we hier antwoorden op creëren op Bunnikse schaal.”

RAAD AAN HET ROER De gemeenteraad heeft verder met wethouder Jocko Rensen afgesproken dat ze gedurende het proces regelmatig worden bijgepraat met informatieavonden. Het CDA wil graag op de hoogte worden gehouden wanneer het college contracten met andere partijen afsluit die bepalend zijn voor de ontwikkeling in het gebied. Het is een complex project, met veel stakeholders waarbij CDA zich afvraagt of de raad wel aan het roer kan blijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie