Burgemeester

28 juni 2017 om 00:00 Nieuws

De burgemeester, hij gaat. Hij gaat naar Guus, naar de Vijverberg, naar de kelder van de Jupiler League, hij gaat naar De Graafschap. Eens een superboer, altijd een superboer. Doetinchem roept hem, Bunninchem blijft in verbijstering achter.

Waarom? Zijn onze boeren niet super? Zijn wij niet net zo trots als de Zebra's? Nee, dat zijn wij niet. Als een pauw, een ouwe aap misschien, maar niet als Achterhoekse Zebra's.

Zijn wij niet net zo recht voor z'n raap? Wij zijn zeker goed van de tongriem gesneden, wij kunnen ons mondje roeren, wij zijn er niet op gevallen, we toeteren ons partijtje mee, we kunnen een waffeltje opzetten, een scheur opentrekken, maar zo recht voor zijn raap als de Trots van de Achterhoek zijn we niet.

Wij bij Bunnik'73, SV Odijk en Aurora kunnen toch ook de plaggen uit de grond koppen? Ons spel ziet er toch soms ook niet uit, net als bij de Blauw-witten?

Ja, dat is allemaal waar, maar het is toch anders. Achterhoekers blijven altijd Achterhoekers en wij kunnen niet höken, dat is het hele eieren eten. Ostendorp wel, en dat kan je gewoon in Bunnik niet doen, höken, ze zien je aankomen.

Als kind ging hij al met zijn vader mee naar het stadion, later fietste hij er alleen heen, door weer en wind, om de club te zien spelen. Dat wil wat zeggen, want het kan weer zijn hoor, in de Achterhoek, dat soort weer kennen wij hier niet.

Ik moest 2 jaar geleden optreden op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, ook in de Achterhoek. Er werd storm verwacht, de organisatie lachte erom. 'Laat maar komen, de Zwarte Cross goat altiet deur!', riepen ze. De storm kwam, tenten woeien om, takken vlogen door de lucht, deejay Voedselnek woei met draaitafels en al weg en de Zwarte Cross... werd stilgelegd, zo erg was die storm. Door dat soort weer fietste Ostendorp naar het stadion. Nou, dan ben je een echte fan.

"Die sfeer," zegt hij in een filmpje op de site van de club, "als die je onberoerd laat ben je een onbewogen mens."

Dat is hij niet, en daarom gaat hij, naar de kleine grote club die dit seizoen op de twaalfde plaats in de Jupiler League eindigde. Hij wordt er algemeen directeur. Ik verwacht binnen 1 of 2 jaar, onder zijn leiding, promotie naar de Eredivisie.

En als Utrecht dan tegen De Graafschap speelt, dan zitten wij op de Bunnikzij. Dan zullen we heel zachtjes juichen als Sjoerd Ars voor De Graafschap scoort. Dat gunnen wij van de Bunnikzij De Graafschap, want die club zit voor altijd in ons hart, nadat Bryan Smeets Ajax het kampioenschap in 2015 door de neus boorde. En daarvoor zeg ik: Attamottamotta, D'ran Ostendorp, samen d'ran bij de Superboeren!

Vincent Bijlo

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie