40 gestroomlijnde oldtimers in de Boomgaard

25 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zaterdag 7 mei van 11-14 uur bezichtiging van tientallen oldtimer Caravans (merk Constructam) op Buitengoed de Boomgaard in Bunnik tijdens de "open deuren dag".

Yvonne Mostard, BIOD, Eriba, Constructam, SMV, De Reu: misschien zeggen deze namen je niet veel, maar voor sommigen klinken ze als muziek in de oren, deze merknamen van (oldtimer) caravans.

Af en toe kun je ze zien rijden onderweg: oldtimer caravans, die blijkbaar de tand des tijds hebben doorstaan en nog steeds voor vakantieplezier zorgen. Hun populariteit neemt alleen maar toe, waarvan ook de aandacht van "pimp je caravan" lectuur en de toegenomen prijzen op Marktplaats getuigen. Maar hoe is dat nu om vakantie te vieren in een sleurhut van 30 jaar of ouder? Altijd al eens zo'n paradijsje op wielen van binnen willen zien? Kom dan op 7 mei naar Buitengoed de Boomgaard!

Vanaf 1958 tot begin jaren 80 van de vorige eeuw werden in het Belgische Temse prachtige caravans van het merk Constructam gebouwd. Kenmerkend voor deze caravans zijn de ronde vormen, die met name in de voorkant en de belijning van het dak tot uiting komen. De karakteristieke en sfeervolle interieurs met houten meubilair zijn in veel gevallen in de oorspronkelijke staat bewaard gebleven.

Op Buitengoed de Boomgaard organiseert de Constructam Caravan Club in de meivakantie haar jaarlijkse Voorjaarsevenement. Een week lang bevolkt een veertigtal Constructam caravans variërend in bouwjaar en model een groot deel van de camping. Gemeenschappelijke passie van de CCC-leden is dit rijdend erfgoed te laten voortbestaan en vooral te gebruiken waarvoor het ooit was bedoeld: kamperen!

De trotse Constructam-bezitters nodigen belangstellenden van harte uit een kijkje te komen nemen in hun caravans gedurende de "Open Deuren Dag". Elke caravan is weer anders ingericht: van authentieke bekleding, retro-jaren 70 interieurs tot hippe, gepimpte huisstijlen, het is er allemaal en mag tijden de Open Deuren Dag worden bekeken. Grote gemene deler is het vakmanschap en sfeer van deze oldtimers. En natuurlijk de enthousiaste bezitters die al dit moois met je willen delen!

Constructam Caravan Club "Open Deuren Dag"

Zaterdag 7 mei van 11.00-14.00 uur

Buitengoed de Boomgaard, Parallelweg 9, 3981 HG Bunnik

Toegang gratis. Vanaf parkeerplaats voor de camping volg bordjes Constructam Caravan Club

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie