65 jaar gelukkig getrouwd

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Het echtpaar woont nog zelfstandig, maar hun gezondheid is de afgelopen jaren wel achteruit gegaan. Het is heel verschil met vijf jaar geleden, zeggen ze, toen de burgemeester ook de gelukwensen kwam overbrengen.

De eerste 10 jaar van hun 65-jarig huwelijk woonde het echtpaar in Joure. Ze zetten vier kinderen op de wereld, twee jongens en twee meisjes. Sinds 1959 wonen ze in de Burg. van der Weijerstraat in Bunnik, omdat Hans een baan kreeg bij Douwe Egberts in Utrecht. Trijntje ging werken bij het consultatiebureau in Bunnik. Hans werkte zich, via een reeks van avondstudies, op tot assistent van de technisch directeur van DE. Zo kreeg hij mooie kansen, zoals werken aan de bouw van koffie-en tabaksfabrieken in Ierland, Zweden, Frankrijk en België. Op een haar naar verhuisde het gezin naar Zwitserland, ze hadden daar zelfs al een huis gekocht. Maar door een fusie van het bedrijf ging dit niet door.

Hans Schöne is één van de oprichters van carnavalsvereniging De Leutkikkers in Bunnik. Sinds 1965 bestaat het carnaval in Bunnik, al snel volgden Odijk en Werkhoven. De eerste vier jaar van het Bunnikse carnaval was Hans ook prins Carnaval. Hij had graag gezien dat de drie kernen carnaval gezamenlijk zouden vieren - maar dat wilde toen niemand. "De dorpen waren toen nog niet gewend om samen te werken", aldus Hans Schöne. In 1966 was de eerste optocht. "Maar het was een hele toer om wagens te krijgen, we bouwden ze in de schuur van de boerderij van Van Zijl." Het is steeds herinneringen ophalen met deels ook een zuur randje. Hans: "Iedereen die toen meedeed is op het kerkhof te vinden. Ik heb veel filmpjes van Bunnik van vroeger. Maar alle mensen die erop staan zijn overleden."

Het echtpaar was op veel vlakken actief: bij het kerkkoor, het Gilde, Lets burenhulp, het CDA en de bridgeclub. Daarnaast heeft Hans Schöne 20 jaar heel actief gezeild. Echt ver weg, tot in Rusland, Litouwen, Noorwegen en Ierland. Trijntje ging alleen mee zeilen als de kust in zicht bleef, helemaal de grote verlaten zeevlakte op, dat vond ze maar niks. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie