Luidklok is op de stoel gehesen

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Al jaren bestond de wens om, net als bij de hervormde en katholieke kerk, de klok te kunnen luiden voorafgaand aan een begrafenis. Ook gaat de klok - overigens afkomstig uit een protestantse kerk in Maassluis - luiden met Allerzielen, Dodenherdening en op verzoek van de nabestaanden bij het overlijden van een inwoner van Odijk, ongeacht gezindte.

Het bestuur en de vrijwilligers hebben zich ingezet om het geld bijeen te krijgen, de fundering te leggen en de klok met stoel te plaatsen. De stoel werd gemaakt door Nico van Wijk uit Odijk. Hij werkt bij Van Echtelt Metaal en wilde graag deelnemer zijn in dit project. "Ik heb nog nooit eerder een klokkenstoel gemaakt, maar het is toch mooi als je zo iets kunt doen voor het dorp." Nico zette maandag de klok vast, samen met Gerard de Langen, vrijwilliger bij de begraafplaats.

Behalve Van Echtelt Metaal hebben ook de Vrienden van het Witte Kerkje uit Odijk een grote bijdrage geleverd. Verder waren er bijdragen van stichting K.F. Hein fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, en het Rabobank Stimuleringfonds. De luidklok wordt op 13 maart officieel ingeluid door burgemeester Ostendorp. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie